Арестуваха шестима души заради секс в пробната на магазин в Китай (Видео 18+)

Китайската полиция арестува шестима души, след като социалните мрежи разпространиха видеозапис, показващ как млада двойка прави любов в пробната на магазин за облекло в Пекин, пише "Лос Анджелис Таймс". Това съобщиха днес държавни медии, предаде Франс прес. Сред задържаните е друга млада двойка, заподозряна, че е заснела кадрите в магазина на фирма "Юникло", разположен в един от луксозните столични квартали.

Краткият запис плъзнал из социалната мрежа Сина Уейбо и УиЧат. Множество младежи взели да си правят селфита пред магазина, а някои имитирали чувствени пози. Двойката е била арестувана в сряда вечерта, посочват медиите, като се позовават на държавната Пекинска телевизия.

Полицейското разследване се опитва да разбере кой е разпространил видеото и дали не става въпрос за скрита рекламна акция на японската компания "Юникло", коментира телевизията. Китайската агенция по киберпространството отправи тази седмица критики срещу видеозаписа, който "е в разрез с фундаменталните ценности на социализма", и упреци срещу гигантските китайски мрежови компании "Сина" и "Тенсент".

Японската фирма за облекло "Юникло" на свой ред публикува комюнике, в което призова клиентите си да използват по предназначение пробните кабини. Компанията категорично отрече видеото да е заснето с рекламна цел. Китайските власти цензурират с твърде модерни средства интернет, прочистват го от политически чувствителни сайтове, за да няма как да се организират протестни движения в страната. Те блокират Туитър, ЮТюб и Фейсбук, също и многобройни новинарски сайтове, добавя АФП

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят