Венцислав Димитров: Държавата направи грешка, като не одържави КТБ

Икономистът Венцислав Димитров смята, че държавата е трябвало да одържави КТБ. "Ако беше факт одържавяването, щяха да се пратят специалисти вътре в банката и те на място ще намерят тези пари, дето сега се чудят как да се върнат на хората. Сега вече след една година следите са заметени", коментира Димитров в студиото на bTV.

Той заяви, че новият управител на БНБ Димитър Радев е специалист. "Ми той Митко е добър специалист. До колкото знам от 15 години обаче не участва в политическия живот на държавата. И сега ще му се наложи да разчита пак на тези хора, които помогнаха КТБ да бъде ограбена. Ащо има виновен за фалита на БНБ това е Иван Искров, каза икономистът.

За една от еблематичните фигури в СДС и бивш депуат и ДАНС са проспали работите с Корпоративна банка. "Минавах вчера от там и ги гледам - беше около обяд. Ми то един митинг народ излизат и отиват да обядват. След един час се връщат. Какво работят тия хора като една такава грамадна кражба са проспали?!" риторично попита икономистът.

Накрая Димитров изложи и своята гледна точка за съдебната реформа у нас. Според него тя се прави само, за да се симулира дейност. Уж се прави нещо, а няма реализирано нищо." Виждаме, че съдебните дела се влачат с години. Ако някой смята, че чрез съдебната система ще се съберат някакви пари- това не е така", каза още Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини