Въоръжени атакуваха Министерството на информацията в Кабул

13 души са задържани преди дербито между „Левски“ и „ЦСКА“

Оставиха в ареста 21-годишния мъж, обвинен в убийството на майка си

​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

„Евроинс иншурънс груп“ купува гръцкия застраховател Credit Agricole Life

Финансовият холдинг „Еврохолд България“ ще придобие гръцкото животозастрахователно дружество Crédit Agricole Life от френската банкова група „Креди Агрикол“, съобщиха от купувача. Застрахователното поделение на холдинга „Евроинс иншурънс груп“ (ЕИГ) се е договорило за покупката, като засега цената на сделката не се съобщава. Очаква се придобиването да бъде приключено до края на годината, като преди това трябва да се одобри от регулаторите.

Според съобщението на ЕИГ гръцката компания има финансови активи за над 500 млн. евро, повечето инвестирани в ценни книжа извън Гърция. Дружеството на френската банка работи в страната от 2001 г. и по информация от „Еврохолд“ е сред най-значимите в сектора на животозастраховането, с увеличаващ се пазарен дял. Сделката означава по-сериозно присъствие на ЕИГ в Гърция, след като преди близо година компанията започна да продава застрахователни полици и там.

Асен Христов, председател на надзорния съвет на „Еврохолд България“, коментира, че са се възползвали от „несигурната икономическа ситуация в Гърция и изтеглянето на големи европейски финансови групи от пазара“. Христов посочи, че придобиват компания „с добре разработен бизнес, при изгодни за нас условия“.

„С придобиването на Crédit Agricole Life, „Евроинс иншурънс груп“ разширява бизнеса си в Югоизточна Европа и затвърждава водещите си позиции в застрахователния сектор в региона“, обясни Христов. По думите му сделката е „изключително изгодна за акционерите на „Еврохолд България“.

След като приключи придобиването на Crédit Agricole Life се очаква премийните приходи на ЕИГ да достигнат 350 млн. евро през следващата година. Холдингът работи в общо седем държави от Централна и Източна Европа чрез дъщерни дружества – в България, Румъния, Македония, Гърция и Украйна, а в Чехия и Словакия има клонове. В Сърбия има 10% дял в местния застраховател „Таково“. По оценки от холдинга клиентите му са над 2 млн. души.

В петък от „Еврохолд“ обявиха и приходите на дъщерните си дружества за първия седем месеца на годината. До края на юли общите премийни приходи на подхолдинга ЕИГ са близо 116 млн. евро, с 54% ръст на годишна база. Най-голям дял в премиите има „Евроинс Румъния“ – 79.16 млн. евро, което отбелязва и най-много повишение на годишна база – 62%.

При българското „Евроинс“ премиите за януари-юли са 31.5 млн. евро, с 48% ръст за година, а македонското „Евроинс“ отчита 15% годишно повишение, до 4.25 млн. евро приходи.

През последните две години ЕИГ се разшири с няколко придобивания – последната покупка беше на българското и украинското застрахователно поделение на германската група Talanx, което работеше в България под марката „ХДИ Застраховане“. Преди това ЕИГ купи бизнеса на QBE в България и Румъния, а през 2013 г. – българския бизнес на Аchmea – общозастрахователното и животозастрахователното дружество с марките „Интерамерикан“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.