Фонд Земеделие подписа 13 договора за подпомагане по лозаро-винарската програма

Държавният фонд "Земеделие" сключи 13 договора за предоставяне на финансова помощ с одобрените кандидати от третия прием по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя" на Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за финансовата 2015 г.

Тринайсетте кандидати ще получат авансово подпомагане от над 3.2 млн. лв., ако представят в срок банковите си гаранции и подадат заявки за плащане, съобщават от ДФЗ.

Заявки се подават след 10-ия ден от датата на сключване на договора и не по-късно от 31 юли за съответната финансова година. По тях може да бъде изплатена до 80% от помощта, предвидена за инвестицията, ако реализацията на проекта е започнала. Договорите на кандидатите, които не успеят да подадат заявление за авансово плащане в срок, ще бъдат прекратени.

Третият прием по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя" за финансовата 2015 г. се проведе от 2 до 8 юли. В този период бяха приети 13 заявления за подпомагане единствено от кандидати, заявили авансово плащане през настоящата финансова година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес