Трима, извършили убийство при грабеж, получиха доживотни присъди

Окръжният съд в Плевен призна за виновни петима подсъдими, извършили убийство при грабеж, съобщи "Фокус", позовавайки се на прокуратурата.

Кольо Йорданов, Мирослав Йорданов и Юсеин Меймишев получиха присъди доживотен затвор, което да се изтърпи в затвор при първоначален специален режим, Ибрахим Салиев получи 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието, а Мехмед Салиев – 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

На 17 февруари 2011 г. в местността „Нежовец-2", край Плевен, в съучастие като извършители, петимата отнели чужди движими вещи на стойност 214 лева от владението на собственика – 63-годишния Л.Н.Ц. от Плевен, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на Л.Н.Ц. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Петимата подсъдими към момента се намират в затвора в Плевен и спрямо тях са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право