БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Археолози откриха древен некропол в Египет

В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Мексиканският президент отлага визитата си в САЩ заради напрегнат телефонен разговор с Тръмп

Макрон и Меркел ще разговарят с Путин за прекратяването на огъня в Сирия

Над 120 снегорина обработват настилките в София

Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

Педагогическите специалности станаха хит във ВТУ

Педагогическите специалности и най-вече Предучилищна и Начална училищна педагогика са се превърнали в хит през тази година във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий. Голям е интересът и към икономическите дисциплини, психологията и чуждите езици.
От университета отчитат добра кандидат-студентска кампания. До момента са се записали над 1500 първокурсници, а до края на седмицата се очакват най-малко още 500. “На 25 юли ще бъдат обявени оставащите незаети места, които ще се попълват до края на месеца без по-нататъшни класирания, според избора на кандидатите”, обясниха от ръководството на учебното заведение.

В 50 специалности са обявени свободни места, които могат да се попълват от кандидатите без конкурс. Приемът ще е по данни от дипломата за средно образование или с оценка от кандидатстудентски изпит, положен в който и да е български университет.

“Според проучванията кандидатите предпочитат ВТУ заради престижа, качеството на обучението, гаранциите за реализация, разположението му в централна България, заради по-ниските разходи за живот и обучение в сравнение с други градове у нас”, казват от ВТУ.

Да се учи в търновската Алма матер се превръща и в семейна традиция. “Много младежи избират университета, който са завършили техните родители, баби и дядовци, защото са запазили добри спомени и са се реализирали успешно с придобитата професия”, твърдят от търновския ВУЗ.

Наплив има и към специалностите във филиала на университета във Враца. “В Северозападна България няма други университетски структури. Освен това там хората са с ниски доходи и предпочитат децата им да учат по-близо до дома си. За да отговори на нарасналия интерес университетът ще направи постъпки за увеличаване на капацитета от студенти, обучаващи се във Враца, и ще обяви прием в много повече специалности”, обещаха от ВТУ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.