Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Правят регистър на биопроизводителите Формират нов закон за розите

Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

Съдът отстрани от длъжност кметицата на “Младост” Иванчева и заместничката й Петрова Опитала да уволни заместника си Русев, след като свидетелствал срещу нея

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Задържаха трима мъже, опитали се да избягат на столични полицаи с краден джип

Замразена е подготовката за срещата на Путин и Тръмп

Учени изследват произхода на инките с помощта на генетиката

Повдигнаха три обвинения на шефа на КАТ-Благоевград

Педагогическите специалности станаха хит във ВТУ

Педагогическите специалности и най-вече Предучилищна и Начална училищна педагогика са се превърнали в хит през тази година във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий. Голям е интересът и към икономическите дисциплини, психологията и чуждите езици.
От университета отчитат добра кандидат-студентска кампания. До момента са се записали над 1500 първокурсници, а до края на седмицата се очакват най-малко още 500. “На 25 юли ще бъдат обявени оставащите незаети места, които ще се попълват до края на месеца без по-нататъшни класирания, според избора на кандидатите”, обясниха от ръководството на учебното заведение.

В 50 специалности са обявени свободни места, които могат да се попълват от кандидатите без конкурс. Приемът ще е по данни от дипломата за средно образование или с оценка от кандидатстудентски изпит, положен в който и да е български университет.

“Според проучванията кандидатите предпочитат ВТУ заради престижа, качеството на обучението, гаранциите за реализация, разположението му в централна България, заради по-ниските разходи за живот и обучение в сравнение с други градове у нас”, казват от ВТУ.

Да се учи в търновската Алма матер се превръща и в семейна традиция. “Много младежи избират университета, който са завършили техните родители, баби и дядовци, защото са запазили добри спомени и са се реализирали успешно с придобитата професия”, твърдят от търновския ВУЗ.

Наплив има и към специалностите във филиала на университета във Враца. “В Северозападна България няма други университетски структури. Освен това там хората са с ниски доходи и предпочитат децата им да учат по-близо до дома си. За да отговори на нарасналия интерес университетът ще направи постъпки за увеличаване на капацитета от студенти, обучаващи се във Враца, и ще обяви прием в много повече специалности”, обещаха от ВТУ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.