Гърция иска милиарди евро от Германия

Петя Аврамова: От 15 май започва тестването на тол системата

Около 200 000 пчели на Нотр Дам оцелели въпреки огнения ад

Йорданка Фандъкова: Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града

Отново мръсна клевета срещу България “Репортери без граници” калят страната ни под диктовката на българските соросоиди

Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Педагогическите специалности станаха хит във ВТУ

Педагогическите специалности и най-вече Предучилищна и Начална училищна педагогика са се превърнали в хит през тази година във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий. Голям е интересът и към икономическите дисциплини, психологията и чуждите езици.
От университета отчитат добра кандидат-студентска кампания. До момента са се записали над 1500 първокурсници, а до края на седмицата се очакват най-малко още 500. „На 25 юли ще бъдат обявени оставащите незаети места, които ще се попълват до края на месеца без по-нататъшни класирания, според избора на кандидатите“, обясниха от ръководството на учебното заведение.

В 50 специалности са обявени свободни места, които могат да се попълват от кандидатите без конкурс. Приемът ще е по данни от дипломата за средно образование или с оценка от кандидатстудентски изпит, положен в който и да е български университет.

„Според проучванията кандидатите предпочитат ВТУ заради престижа, качеството на обучението, гаранциите за реализация, разположението му в централна България, заради по-ниските разходи за живот и обучение в сравнение с други градове у нас“, казват от ВТУ.

Да се учи в търновската Алма матер се превръща и в семейна традиция. „Много младежи избират университета, който са завършили техните родители, баби и дядовци, защото са запазили добри спомени и са се реализирали успешно с придобитата професия“, твърдят от търновския ВУЗ.

Наплив има и към специалностите във филиала на университета във Враца. „В Северозападна България няма други университетски структури. Освен това там хората са с ниски доходи и предпочитат децата им да учат по-близо до дома си. За да отговори на нарасналия интерес университетът ще направи постъпки за увеличаване на капацитета от студенти, обучаващи се във Враца, и ще обяви прием в много повече специалности“, обещаха от ВТУ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.