На 15 август 2018 да почерпят

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

200 хил. коли остават без „Гражданска“ От събота шофьорите трябва да сключат нова полица

Тереза Мей: Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока

Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Български тираджия оцелял по чудо в Генуа Жертвите на срутването вече са 35

Обжалваме, ако ни скъсат на шофьорски изпит Комисия отменя решението на изпитващия, ако установи нередности

Влизаме в топ 10 по ръст на БВП Инвестициите се увеличиха с 4,4%

МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лв. Обявяват утре обществена поръчка за нова система за лични документи

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 15 август 2018

От последните минути: Освобождават двамата гръцки военни от затвора в Одрин

39 общини взимат до 20 млн. лв. 200 фирми получават до 1 млн. евро

Мотор с фалос се заби в автомобил

Педагогическите специалности станаха хит във ВТУ

Педагогическите специалности и най-вече Предучилищна и Начална училищна педагогика са се превърнали в хит през тази година във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий. Голям е интересът и към икономическите дисциплини, психологията и чуждите езици.
От университета отчитат добра кандидат-студентска кампания. До момента са се записали над 1500 първокурсници, а до края на седмицата се очакват най-малко още 500. „На 25 юли ще бъдат обявени оставащите незаети места, които ще се попълват до края на месеца без по-нататъшни класирания, според избора на кандидатите“, обясниха от ръководството на учебното заведение.

В 50 специалности са обявени свободни места, които могат да се попълват от кандидатите без конкурс. Приемът ще е по данни от дипломата за средно образование или с оценка от кандидатстудентски изпит, положен в който и да е български университет.

„Според проучванията кандидатите предпочитат ВТУ заради престижа, качеството на обучението, гаранциите за реализация, разположението му в централна България, заради по-ниските разходи за живот и обучение в сравнение с други градове у нас“, казват от ВТУ.

Да се учи в търновската Алма матер се превръща и в семейна традиция. „Много младежи избират университета, който са завършили техните родители, баби и дядовци, защото са запазили добри спомени и са се реализирали успешно с придобитата професия“, твърдят от търновския ВУЗ.

Наплив има и към специалностите във филиала на университета във Враца. „В Северозападна България няма други университетски структури. Освен това там хората са с ниски доходи и предпочитат децата им да учат по-близо до дома си. За да отговори на нарасналия интерес университетът ще направи постъпки за увеличаване на капацитета от студенти, обучаващи се във Враца, и ще обяви прием в много повече специалности“, обещаха от ВТУ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.