На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Баща на загинал при атентата в Сарафово: Имах лошо предчувствие, щом ми показа билета си

„До момента не са върнали вещите на сина ми. Една от целите ми на идването в България е да ги получа. Той имаше куфар с лични вещи, външен хард диск и мобилен телефон“, разказа Коби Прайс, баща на трагично загиналия при атентата на Сарафово преди 3 години израелски турист Елиор Прайс пред „Стандарт“.

Мъжът твърди, че от 3 години преговаря с българските власти, но не получава нищо, дори обяснение. Според Прайс историята около хард диска е интересна. Елиор го купува два дни преди да излети и е попитал дали може да го вземе със себе си в Бургас. „Те са му казали, че няма никакъв проблем. Казал е на жената, че в този хард диск е целият му живот! Искам да ми го върнат, както и мобилния му телефон! Тези две неща са изключително важни за мен! Затова държа ги да получа. Убеден съм, че се съхраняват в София, не в Бургас“, казва Коби.

Почерненият баща твърди, че малко преди да замине, 26-годишният му син донесъл в завода билета си и го помолил да му направи застраховката. „Нали знаете, че е напълно нормално всеки да си направи полица, когато пътува в чужбина. Когато ми донесе билета и ме помоли аз да му я направя, нещо ме преряза отвътре. Почувствах нещо на сърцето и ме сви стомахът. Никога не съм чувствал такова нещо, не мога точно да ви го обясня дори. Бях много изненадан защо имам тези странни усещания“, споделя Коби.

Все пак синът му пътувал и друг път – до Тайланд, до Гърция. Винаги, когато е излизал в чужбина, давал на баща си да му направи застраховката. „Но никога не съм изпитвал това странно усещане. Този път наистина сърцето ми се беше свило и имах чувството, че ще се случи нещо лошо.

Първото, което ми мина през акъла, беше земетресение. Второто – инцидент с автобус. Не знам защо, но тези неща направо ми минаха през съзнанието като лента“, казва Коби. Мъжът помолил сина си да не пътува. „Той ми се присмя и ми каза: „Стига, бе, татко, какво ти става! Отивам за няколко дни и се връщам!“. Разбрах, че не мога да го убедя“, спомня си той.

Когато отишъл да сключи застраховката, за първи път направил най-скъпата полица, включваща риск. „Например, ако човек ходи в рисков район или в джунгла, има специален пакет, който включва извозване от опасното място, в случай на непредвиден инцидент. В компанията ме изгледаха с недоумение, и ме попитаха защо правя този вид застраховка. Той не отива на опасно място, а директно в хотела. Но аз настоях. Направих най-скъпата“, споделя бащата.

Коби Прайс има завод, в който работи цялата фамилия. Там той отделил специално място, където всяко семейство посадило дръвче в памет на загиналите. Кръстили ги с имената на близките ми. Посадил и в памет на българския шофьор Мустафа. Сега шест дръвчета растат в памет на жертвите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.