Кола прегази заспал на земята рибар край Копринка

Старозагорец оцеля по чудо, след като през него премина кола докато спи на земята край язовир "Копринка".

Инцидентът станал в неделя около 3 часа сутринта в местността "Шапката", където рибари често разпъват такъми през уикенда. 20-годишният мъж заспал на поляна край водоема по време на нощния риболов. В 3 часа обаче бил зловещо събуден, след като през него преминало "Ауди А4" с неустановен водач, който дори не спрял след произшествието.

По чудо прегазеният се отървал без сериозни контузии. Негови приятели извикали линейка, а при плегледа в Спешния център в Казанлък е установено, че е получил контузия на главата и разкъсна рана в областта на лявото ухо. Младежът е останал под наблюдение в болницата, заради съмнение за сътресение на мозъка.

Полицията веднага е започнала издирване на шофьорът прегазил мъжа и още същата сутрин е установено, че това е 40-годишния С.А. от Стара Загора. Той обяснил, че в тъмното и неосветено място дори не разбрал, че е ударил спящия си съгражданин и затова не спрял. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

При друг инцидент в неделя 49-годишен велосипедист загина блъснат от автомобил на пътя между град Крън и казанлъшкото село Енина.

Около 17.50 часа вчера лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 34-годишния Т. Т. застигнал и ударил колоездач от Казанлък с висока скорост в района на чешмичка преди град Крън. Мъжът е загинал на място.

Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол, но пробата е отрицателна, обясниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини