Отново никой не прояви интерес към емблемата на ЦСКА, НАП сваля цената с 20%

Отново никой не е пожелал да купи правата върху емблемата на ЦСКА. Това вече се случи един път и срокът за подаване на оферти за купуване беше удължен до 15 юли, а тайният търг трябваше да се състои на 17 юли.

Говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров обясни за "Дневник", че предстои да бъде обявена нова процедура.

По неговите думи този път началната цена ще бъде намалена с 20%. Първоначално логото на червените беше оценено на 3 680 360 лева, но след това съкращение сумата ще стане 2 944 288 лева.

Предстои НАП да обяви датите за подаване на заявки и организиране на търга, което ще се случи на официалния сайт на агенцията. Бъчваров не коментира какво ще бъде предприето, ако и този път никой не пожелае да купи емблемата.

Емблемата на ЦСКА беше обявена на публичен търг от НАП, след като беше заложена като част от дълга на червените към приходната агенция. С продажбата й агенцията може да си върне част от задължението в размер на 11 милиона лева, натрупано от ЦСКА през последните години.

НАП реално продава две емблеми на червените. Първата, която е регистрирана на 22 ноември 2004 г., е без трите звезди и не включва услугите от клас 41 на Международната класификация на стоките и услугите, свързани със спортната дейност.

Втората емблема е тази с трите звезди върху нея, включва услугите от клас 41. Нейната регистрация изтече на 20 юни, но пет дни по-рано изпълнителният директор Александър Тодоров е внесъл искане за подновяването й.

Освен тях в цената са включени и правата над марката "Лидерът ЦСКА". Това беше вестник за червения клуб, който се издаваше в края на миналия век и просъществува до 2000 г. Марката "Лидерът ЦСКА" е регистрирана през 2002 г. със срок на действие до август 2020 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ