Зловещ атентат в Турция: 27 души убити, около 100 ранени

Двадесет и седем души загинаха и около сто са ранени при кървав терористичен акт в турския град Суруч, намиращ се на границата със Сирия, съобщава тв канал NTV.
Взривът е станал в 11.45 ч. местно време. По предварителни данни терорист е взривил бомба на входа на чайна, пред културния център Амара на град Суруч.

След експлозията е избухнал и пожар, който бързо е бил потушен.

Турският вътрешен министър изрази опасенията си, че броят на жертвите ще продължи да расте. "Виновниците ще бъдат осъдени", заяви той пред hurriyetdailynews.com

По неофициална информация експлозията е била причинена от жива бомба – 18-годишно момиче камикадзе от терористичната групировка "Ислямска държава".

Mалко след експлозията в социалната мрежа Туиър известност е набрал туитът #SuruçtaKatliamVar (бел. ред - Клане в Суруч).

"Трудно е да опишеш с думи, това което се случи. Ранените имат спешна нужда от преливане на кръв", заяви свидетел, който е бил на не повече от 100 метра от взрива.

Поне 300 души, членове на младежка федерация, са били отседнали в Културния център на лятна експедиция по време на взрива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят