Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

В Гърция твърдят: 60 000 компании са подали молби за преместване на централите им в България

60 000 гръцки компании са подали молби за преместване на централите им в България, заради наложения в Гърция на 28 юни контрол над паричните потоци, обяви президентът на Националната конфедерация на гръцката търговия Василис Коркидис, цитиран от Greek Reporter. В България вече има регистрирани 14 000 гръцки дружества – предимно в София и Благоевград.

Парламентарният говорител на управляващата партия СИРИЗА Никос Филис обаче отхвърли тези твърдения и обвини Коркидис, че стимулира бягството на гръцкия капитал.

В интервю за телевизия SKAI Коркидис обясни, че гръцкото правителство не е успяло да се справи с негативните последици от финансовия контрол и допълва, че за това не е помогнало и създаването на комисия за контрол върху капитала.

Заради новите заеми от близо 90 милиарда евро, с които ще бъде подпомогната Гърция, е наложително увеличаването на данъците за фирмите. Те ще бъдат вдигнати от 26% на 29%, което ще предизвика вълна от закриване на малки и средни фирми, смятат експерти от бизнес организации в Гърция.

В отговор на това твърдение Филис коментира, че при захранването на банките с 25 милиарда евро, които ще дойдат от новия заем за Гърция, първо ще бъдат облекчени борчовете на фирмите, които са на червено. Обикновените граждани също ще могат да теглят спокойно пари.

Заради откриването на банките в Гърция вече са обявени големи намаления и разпродажби до края на август. Цените на козметиката падат с 20-25 на сто, обувките и дрехите от 50 до 70%.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете