Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

В Гърция твърдят: 60 000 компании са подали молби за преместване на централите им в България

60 000 гръцки компании са подали молби за преместване на централите им в България, заради наложения в Гърция на 28 юни контрол над паричните потоци, обяви президентът на Националната конфедерация на гръцката търговия Василис Коркидис, цитиран от Greek Reporter. В България вече има регистрирани 14 000 гръцки дружества – предимно в София и Благоевград.

Парламентарният говорител на управляващата партия СИРИЗА Никос Филис обаче отхвърли тези твърдения и обвини Коркидис, че стимулира бягството на гръцкия капитал.

В интервю за телевизия SKAI Коркидис обясни, че гръцкото правителство не е успяло да се справи с негативните последици от финансовия контрол и допълва, че за това не е помогнало и създаването на комисия за контрол върху капитала.

Заради новите заеми от близо 90 милиарда евро, с които ще бъде подпомогната Гърция, е наложително увеличаването на данъците за фирмите. Те ще бъдат вдигнати от 26% на 29%, което ще предизвика вълна от закриване на малки и средни фирми, смятат експерти от бизнес организации в Гърция.

В отговор на това твърдение Филис коментира, че при захранването на банките с 25 милиарда евро, които ще дойдат от новия заем за Гърция, първо ще бъдат облекчени борчовете на фирмите, които са на червено. Обикновените граждани също ще могат да теглят спокойно пари.

Заради откриването на банките в Гърция вече са обявени големи намаления и разпродажби до края на август. Цените на козметиката падат с 20-25 на сто, обувките и дрехите от 50 до 70%.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.