Заловиха крадци, опитали се да напуснат страната, скрити под палатки в камиони

Гранични полицаи задържаха на ГКПП Видин – Калафат двама мъже със забрана да напускат страната, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” .

Вчера на ГКПП Видин – Калафат за излизане от страната пристигнали товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 47-годишен мъж с инициали М. М. от Плевен, товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 25-годишен с инициали Б. А. от Ловеч и микробус „Мерцедес“, управляван от И.Т. на 47 г. от София. При извършена проверка на първия камион техническият уред, познат като „туптящо сърце“, отчел положителен резултат.

Граничните полицаи открили в товарното помещение под багаж/палатки, одеяла и сакове/ двама мъже – М. М./44 г/ от град Койнаре и Д. М./30 г./ от с. Писарево, общ. Искър. И двамата имат забрани за напускане на страната като обвиняеми за кражби и грабеж.

В товарното помещение са открити и 348 бутилки от по 0.700 мл. с алкохол, с невалиден акцизен български бандерол и 11400 къса цигари без бандерол. Във втория камион са намерени 8200 къса цигари, в микробуса - още 29800 къса цигари, също без акцизен бандерол.

Шофьорът на „Форд Транзит“ и двамата укрити мъже са задържани в Гранично полицейско управление Видин. Камионите и акцизните стоки са предадени на митницата, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право