Откриват "Булстрад Арена" с 8-часово шоу в Русе

Осемчасово шоу ще предшества официалното откриване на "Булстрад Арена" в Русе, съобщиха организаторите. На 23 юли многофункционалната зала ще отвори врати, близо 40-години след първата й копка още по времето на Тато. Преди концерта на естрадната прима Лили Иванова, лентата ще пререже лично премиерът Бойко Борисов.

Първите гости на "Булстрад Арена" ще се забавляват на три сцени още в ранния следобед. Пред залата ще има две външни сцени с горещо „Warm up“ DJ парти. Прочутият разказвач на приказки Ники Станоев очаква малчуганите със своите истории и героите му ще оживяват в картини, рисувани на момента. Предвидена е сцена и за многото местни таланти.

Звездите от женския баскетболен шампион „Дунав” ще дават уроци на всички желаещи. За гостите има организирана томбола. За първи път в Русе ще се играе "Човекоджага“ - футболно шоу, в което играчите се движат ограничено, почти както в познатата ни традиционна джага.

В 19 часа посетителите ще прекрачат прага на залата под тържествения съпровод на Русенския духов оркестър. Тереза Тодорова ще изпее химна на България, след което Русенският митрополит Наум ще освети "Булстрад Арена". Очаква се министър-председателят Бойко Борисов да приветства присъстващите, заедно с министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова.

Седмица преди официалното й откриване "Арена Русе" беше прекръстена ва "Булстрад Арена" от застрахователна компания като генерален спонсор. Подписаният договор е за 3 г. В залата са инвестирани около 55 млн.лв. Тя е довършена чрез първото в страната публично-частно партньорство от "Проект Русе". "Булстрад Арена" ще функционира като предприятие за занимателна индустрия със 5100 седящи места и капацитет до 8000 души. Предвидени са 7 луксозни VIP ложи за специални гости, а под основната зала има две тренировъчни зали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони