Полицейски синдикалист: Напускаме преговорите с ръководството на МВР, те са безпредметни

СФСМВР напуска преговорния процес с МВР, продължаването му е безпредметно. Това съобщи председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) Валентин Попов пред "Фокус".

Той уточни, че през следващите дни синдикалната организация възнамерява да запознае чрез медиите обществеността в детайли с основните проблеми, поради които 39 дни протестират няколко хиляди служителите от МВР.

„Преговорите започнаха с известно закъснение не по наша вина. Ние информирахме министър Румяна Бъчварова, че започваме протеста предварително и я приканихме да проведе преговори, както изисква Закона за МВР. След това известно закъснение, ние направихме в УС на СФС анализ на хода им до момента и резултатите от него”, обясни Попов.

Той посочи, че е постигано известно сближаване по някои от въпросите, касаещи основно ситуацията в операцията по границата с Турция и извънредния труд, полаган от служителите на МВР. „По някои други въпроси – преструктурирането на ГДПБЗН, няма очевидно никакъв напредък”, изтъкна Попов и уточни, че се е стигнало до преназначаване на служителите в друга длъжност - „пожарникар-спасител” в навечерието на професионалния им празник. „След този анализ за нас беше очевидно, че продължаването на преговорите е безпредметно. Днес информирахме министър Бъчварова, че напускаме този процес”, каза още Валентин Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини