„Левски“ губи защитник до ноември

Александър Александров от „Левски“ претърпя операция и ще се завърне в игра чак през ноември. Десният защитник се контузи при 1:1 срещу „Ботев“ в събота в Пловдив.

„Сините“ нямат друг футболист за позицията, което създава допълнителни проблеми. Сега халфът Роман Прохазка ще трябва да се върне в отбраната, което оголва средната линия.

Травмите на Георги Костадинов и Аймен Белаид, получени край тепетата, обаче се оказаха леки. Двамата ще бъдат на линия за дуела с „Литекс“ в събота на „Аспарухов“. Тунизиецът пропусна голяма част от подготовката, не е готов физически, а и дълго постеше, но поради липса на футболисти се наложи да играе в Пловдив. Сега пак „на мускули“ защитникът ще излезе и срещу „ажевите“.

А Мигел Бедоя още не е готов, след като лежа в болница със стомашни проблеми. Испанецът все пак ще влезе в състава за събота, като при негативен резултат може да влезе за десетина минути.

Само за 4 дни привърженици на „Левски“ събраха 946,27 лв. в помощ на клубния талисман Джими, уволнен покрай съкращенията на „Герена“. Фенът се трудеше в клуба от 90-те години, получаваше 130 лв. заплата, помагаше за каквото се наложи на стадиона, занимаваше се и с носилката при контузии в мачове. Фенклуб „Южна дивизия“ в четвъртък отправи призив за подкрепа, на който набързо откликнаха доста хора. Целта е поне в близко време Джими да има средства да преживява. Акцията продължава.

Тази седмица „Левски“ трябва да обяви дата за общото събрание, което по принцип е планирано за края на август или началото на септември. Сбирката ще фиксира смяната на властта след раздялата с Тодор Батков. Ще бъде избран нов шеф на надзорния съвет, както и управителен съвет.

На „Герена“ поумняха от немотията

Неволята научи „Левски“ на точно решение при немотия - да се залага на млади.

„Сините“ дълго прибираха чужденци на 28-29 г., от които няма как да изкарат пари. Защото за футболисти около 30-те кой ли плаща трансферни суми.... На „Герена“ сключваха и кратки договори, което пречи за продажба на футболисти в изгода на клуба.

Последният пример е с Антонио Аниете. Испанецът е роден на 1 октомври 1985 г., а дойде през юни 2014-а. Подписа за 1 сезон. Бързо стана лидер. Договорът изтече и испанецът отказа нов. И „Левски“ за кой ли път пак търси лидер.

Но дори Аниете да имаше контракт за още година, никой нямаше да плати трансферна сума за него. Защото скоро навършва 30. Както никой не ще да плаща за Мигел Бедоя, нелош играч, който има договор за още 1 г., но е на 29.

Сега „Левски“ взе шестима нови. Всички - от 23 до 26 г. И с договори за 2 г. Така е жива надеждата, че ако новакът се развие в клуба, ще дойде трансферна сума в бъдеще. А за никое от попълненията досега „Левски“ не плати.

Да, така се действа. Но защо чак сега?...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ