Гуардиола става кандидат-депутат

Хосеп Гуардиола става кандидат за депутат. Треньорът на „Байерн“ (Мюнхен) прие да влезе в листата на партията на Мас, която напира за независимост на Каталуня. Вотът за парламент на автономната република ще е на 27 септември и ще играе ролята и на пебисцит за отделяне от Испания.

Гуардиола обаче на практика няма как да стане народен избраник. Защото се съгласи да заеме само последното място в депутатската листа на партията, което реално го прави неизбираем. С елегантното влизане в политиката Пеп всъщност иска да окаже морална подкрепа на каталунскакта идея. Гуардиола, който заслужи слава на легенда като треньор на „Барселона“, често оказва подкрепа на идеята за отделяне на републиката от Испания.
А неговият наследник Луис Енрике обяви, че също иска да пише история като Пеп

„Спечелихме три купи от три възможни досега през годината, но целта ми е да вземем всичките шест, което ще е исторически успех“, заяви треньорът. Луис Енрике мечтае още суперкупите на Испания и Европа плюс триумф на световното клубно първенство, след като спечели титлата и купата на страната, както и Шампионската лига.

„За Лионел Меси сезонът продължи безкрайно, затова му дадох повече почивка“, каза специалистът. Лео ходи в Габон за първа копка на стадион, докато отборът е на подготовка в Лос Анджелис.

Луис Енрике разкри, че Арда Туран няма да бъде даван под наем. Турчинът дойде от „Атлетико“, но „Барса“ има забрана да картотекира до 1 януари. Така халфът само ще тренира до края на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ