Бащи над 50

Никога не е късно да станеш баща. Ако си пропуснал да създадеш потомство, докато си бил в разцвета на силите си, може да поправиш грешката си и по-късно. Докато жените са ограничени и трябва да съобразят желанието си да имат деца със законите на биологията, мъжете трябва само да си намерят достатъчно млади половинки и родът ще бъде запазен.

Все повече известни личности отлагат и стават родители, след като са навършили 50, 60 или 70 години. Вече не е сигурно дали възрастният мъж с бебето, който си видял на снимка, държи внучето или детето си. Този месец актьорът Джеф Голдблум стана баща за първи път на 62 г. и се включи във вече доста дългия списък на зрелите татковци.

Един от най-известните примери е Чарли Чаплин. Великият комик е имал много деца. Общо 11 след 4 брака. Най-малкият му син Кристофър Джеймс е роден през 1962 г., когато Чаплин е на 73 години. Актьорът умира на 88 години, а синът му е само на 15.

Изтърсаче в семейство с доста по-големи от нея братя и сестри е и двегодишната Еверест - дъщеричката на легендата на американската филмова индустрия Джордж Лукас. Тя е първото биологично дете на режисьора и съпругата му Мелъди Хобсън. Родена е през 2013 г., когато баща й е на 69 г. Лукас има три по-големи осиновени деца - Аманда, Кейти и Джет, които тогава са съответно на 32, 25 и 20 години.

Малко по-млад в бащинството навлиза Стив Мартин, който доби първата си рожба 67 години. Снимка на дъщеря му се появява в медиите чак две години след раждането й, когато папараци хващат майката Ан да разхожда детето. Съпругата на актьора е 26 години по-млада от него.

По-малка възрастова разлика дели Робърт де Ниро и жена му Грейс, които стават родители през 2011 г. Той е на 68, а тя - на 56. Бебето е родено от сурогантна майка. Двойката има и син - Елиът, роден през 1996 г. Дотогава Де Ниро има 4 други други деца - дъщеря и син съответно на 45 и 35 години и 16-годишни близнаци, също родени от сурогантна майка.

На 66 г. за втори път баща става Ник Нолти. Актьорът кръщава дъщеря си Софи.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джонс се сдобиват с второ дете, когато Майкъл е на 58, а Катрин на 33 години. Дъщеря им Карис Зита Дъглас има по-голям брат - Дилан, роден две години и половина по-рано. Дъглас има още един син от предишен брак - Камерън.

Хю Грант познава радостта от бащинството за първи път, когато е на 51 години. Актьорът решава да си навакса и в рамките на 15 месеца става баща на три деца. През септември 2012 г. му се ражда син от тайната му връзка със 35-годишната шведска телевизионна продуцентка Анна Елизабет Еберщайн. Само три месеца след това се ражда и синът му от Тинлан Хон. Първа обаче е дъщеричката му Табита, родена през 2011 г.

Сър Елтън Джон изчаква да навърши 66, за да стане баща за първи път. Заедно със съпруга си Дейвид Фърниш, певецът отглежда две деца, родени от сурогатна майка.

Фронтменът на легендарната британска група “Ролинг Стоунс” Мик Джагър става баща на 56 г. Синът му Лукас се ражда през 1999 г. и е копие на баща си. Лукас е шестото дете на звездата.

Станал любимец на зрителите с ролята си във “Фрейзър”, Келси Грамър се радва на 6 деца, като последното се ражда, когато актьорът е на 58.

Род Стюарт има осем наследници. Синът му Ейдън се появява през 2011 г., когато изпълнителят е на 66 години. Дъщерята на Стюарт Кимбърли ражда през август само шест месеца след появата на Ейдън и така Род става баща и дядо в една и съща година. На 66 е и Хю Хефнър, когато идва на бял свят последното му дете - Купър. През 2012 г. бащата обявява, че Купър е подходящ да поеме списание “Плейбой”.

През 2006 г. Доналд Тръмп посреща петото си дете - Барън, когато е на 62 г. Магнатът има и 5-има внуци.

Не само в Холивуд го могат

Не е от въздуха в Холивуд. Не са замесени и никакви специфични географски условия. Бащинството след 50 не се определя и от професията. Доказателството идва от Гари Каспаров. Бившият световен шампион по шах и съпругата му Дария Тарасова станаха родители на момче само преди няколко дни. 52-годишният горд баща побърза да се похвали в туитър.

У нас също не липсват примери. Иван Лечев стана баща на 56 г. Първородният му син навърши 24 години през 2012 г. и се сдоби с братче. “Има голяма разлика в това да станеш баща на 32 и на 56 години.” Коментира сам музикантът.

Коцето Калки също може да се включи в списъка. Изпълнителят представи сина си Тео на публиката в много специален момент - по време на концерта, с който музикантът отбеляза 50-годишнината си през 2012 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл