Съдът: Сидеров да плати на Борисов 70 000 лв. за клевети

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров да изплати обезщетение от 70 000 лв. на премиера Бойко Борисов за това, че го е оклеветил в интервю. Това реши Софийският апелативен съд (САС).

Сидеров е признат за виновен, че е изрекъл четири клеветнически твърдения в интервю пред столичен всекидневник. Той казал, че Борисов е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки, наркотрафик и контрабанда, от които е получил поток от “черни пари”, които престъпната дейност осигурява.
Магистратите признават, че премиерът е бил оклеветен, но му присъждат обезщетения от 70 000 лв. вместо 230 000 лв., както реши първоинстанционният съд. Според тях хулите на Сидеров не били новина за широката част от аудиторията, а Борисов едва ли се е обидил толкова силно.

Към това дело беше присъединено и друго, по което Сидеров беше осъден да плати и още 50 000 лв. на премиера. В същото интервю атакистът съобщил, че Борисов и Цветан Цветанов изнасяли пари със самолети към Ливан. А в кулоарите на парламента твърдял, че парите били изнасяни в чужбина от управляващите. САС обаче отхвърли изцяло иска. Решението подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право