Нацапан от гарги спечели две глоби

Оцапано от птиче е на пари, но ще ги даваш, няма да ги вземаш - с такава поука завършила разходка на пенсионер в Градската градина на Шумен. 71-годишният В.Ф. е наказан, заради безпричинно вадене на газов пистолет и стрелба с него. Екшънът се разиграл след 18,30 часа в събота, докато мъжът се разхождал в района и търсел прохлада.

Изведнъж очевидци видяли, че вади оръжието и произвежда изстрел с него. Веднага бил подаден сигнал на телефон 112. Пристигналите униформени не заварили стрелеца. По описанието обаче, го открили да върви по улицата.

Мъжът признал, че наистина е извадил законно притежавания от него газов пистолет и стрелял, защото бил ядосан на гаргите, постоянни обитатели на Градската градина. Освен грозното грачане, птица го нацапала от високо и това го провокирало да стреля.

Шуменецът се чудил на бързината и активността, с която униформените му търсели сметка за стореното. "Какво ще ми направите, аз съм пенсионер?", недоумявал мъжът.

Изяснена е самоличността му и е поканен в служба Контрол на общоопасните средства в понеделник. От полицията съобщиха, че му е съставен акт за две нарушения. Санкциите за всяко започват от 500 лв.

Проблемът с гаргите в Шумен е стар и общината от години умува как да избави Градската градина от гнездата им. Миналото лято дори се обсъждаше вариант за заселване на хищни птици, които да изтласкат грачещите нашественици от града. Друг вариант са звукови устройства, които да имитират птича заплаха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони