И утре жеги до 37°

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, ще бъде близко до средното за месец юли. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево, в следобедните часове и горещо. Над централните райони на страната ще се развива купеста облачност, но вероятността за превалявания е малка. Ще се появи слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°, само по морския бряг ще са под 30°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около пладне ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 27-29°. Температурата на морската вода е 24-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, само на изолирани места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, по билата и върховете – до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 20°.

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна - слънчево и горещо. Максималните температури съвсем слабо ще се понижат и ще са предимно между 31° и 36°. По-ниски ще остават по Черноморието, заради морския бриз, както и на надморска височина над около 1000 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето