Ромски клан нападна фермер с вили и коса, петима мъже и една жена в ареста за кървавата саморазправа

Петима мъже и една жена са задържани в ареста за кърваво нападение над 34-годишен животновъд в котленското с. Медвен, съобщи полицията в Сливен. Всички задържани са от скандалната фамилия на Борис Борисов (53 г.), наричани още Клана Борисови, от която години наред се оплакват жители на Котленския балкан.

Наглото нападение било извършено в неделя по обед. Ромите пристигнали с каруца в селото. Още на входа се спречкали с фермера Мариян Русев. Наскачали срещу него за бой. Човекът бил сам срещу групата, въоръжена с вили. Единият от нападателите държал коса. Замахнал с нея към главата на Русев. Той вдигнал ръка, за да се предпази и тя била нарязана. В този момент се задал с колата си местен жител, който се притекъл на помощ. Нападателите опитали да избягат, но по-късно били задържани.

“Състоянието на Мариян е стабилизирано. Разбрахме, че има две-три рани”, каза кметският наместник на Медвен Кънчо Дънеков. Причините за нападението се изясняват от полицията. Източници на “Труд” съобщиха, че сред нападателите бил и самият Борис Борисов. Преди повече от двайсетина години кланът му бил прогонен от ромската махала в Котел заради пиянските скандали, побоищата и посегателства над възрастни и деца. Тогава фамилията се самонастанила в Медвен и започнали кражбите. Единствено бащата на Мариян се осмелил да се опълчи. След като за пореден път нападнали стадото му, той извадил пушка и заявил на Борис повече никога да не се вясват в Медвен. За известно време имало спокойствие. Но крадливата фамилия отново започнала да безчинства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право