Старозагорци ще посрещнат тържествено Благодатния огън от Ейрусалим

Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

По-високи наказания за разрушители на дюни По-сурови мерки и за нападателите над медици, пробационни служители и по хулигански подбуди

Дневен център подреди великденска изложба базар в Монтана

Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Илияна Йотова разговаря с чуждестранни студенти от български произход в Пловдив

Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Прокурори отчитат скок на актовете за данъчни престъпления и наркотици

13 задържани за разпространение на дрога при спецакция във Варна

Прокуратурата: Материалите за Бенчо Бенчев се превеждат Очаква се до края на май разследването да приключи с прецизирани обвинения

Лавров: САЩ се намесват по безцеремонен начин в проекта за „Северен поток 2“

Две общини във Варненско са увеличили населението си

Братя Пантелееви – магьосници в класиката

Забравен багаж спря метрото до „Летище София“, спецекипи го проверяват

Осъдиха мъж, заплашвал полицаи пред участъка им С условна присъда и плащане на обезщетения е наказан нарушителят

Частници превземат болницата в Разград

Здравната реформа, която позволява продажба на неизползвани сгради от болниците, ще облекчи приватизацията на цял корпус (4-етажна сграда със застроена площ от 2800 кв.м) от МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД в Разград” алармираха медици в “Труд”.

Т.нар. Втори корпус е ремонтиран и с добра енергийна ефективност, с асансьори и операционна. Но е празен – от него са преместени 5 отделения – по белодробни болести, гастроентерологично, очно, инфекциозно и психиатрично. Според хора от персонала бъдещият собственик на масивната сграда ще е частният център “Вита Медика”. Шеф на болницата е д-р Марин Керчев, а собственик на центъра е съпругата му д-р Евгения Керчева.

От ръководството на болницата отричат конфликт на интереси, а и не им е известно за каквито и да било “апетити” към корпуса.
В същото време с кадри на центъра “Вита” се подменят шефове на отделения. Шефката на гастроентерологичното отделение д-р Анастасова е заменена с д-р Стоева от “Вита”. Пак оттам е д-р Гоцева – новата началничка на белодробното отделение, чийто шеф д-р Иван Киселов е уволнен. Чака се заместник и на отстранената шефка на очното д-р Владимирова, както и смяна на началниците в акушеро-гинекологичното отделение. Кандидати от “Вита” имало и за нервно и кардиологично. Потърсен за коментар, д-р Керчев вчера не отговаряше на мобилния си телефон.

В момента с нов шеф е и хирургията, след като д-р Генев подкрепил разбунтувалите се медицински сестри. Напуска и хирургът д-р Малчев.
Публично съпротивляващият се на реформите единствен бронхоскопист в областта д-р Иван Киселов алармира медии и институции за ставащото. Наследникът му няма неговата квалификация, пада нивото на компетентност на отделението, което е било с 2-ри стандарт “Пневмология и фтизиатрия”. От това болницата губи пари от здравни пътеки, а пациентите не получат качествена диагностика и лечение. От здравното министерство препоръчват нуждаещи се от спешна пулмологична помощ да се изпращат с направление към други лечебни заведения в страната, които имат договор с НЗОК. От МЗ успокояват, че е в ход процедура за промяна на нивото на компетентност на белодробното отделение, която обаче може да продължи 3 месеца.
От ръководството на болницата твърдят, че д-р Киселов води война заради лични интереси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.