79-годишен застреля геодезист след спор за имоти (обзор)

Геодезист бе разстрелян в офиса си след спор с клиент в София. Кръвопролитието се разигра в административна сграда на ул. “Александър Жендов”, която е само на метри от Първо РУП и външното министерство. Смъртоносният изстрел, пронизал 67-годишния Александър Василев, проехтял малко след 16 ч вчера.

По първоначални данни минути преди убийството в офиса на Василев на втория етаж влетял негов клиент на 79 години. Геодезистът се занимавал със земеразделяне и работел по редица проекти, казаха негови колеги от сградата. Вероятно между геодезиста и по-възрастния мъж възникнал спор за имоти. Според запознати клиентът бил недоволен от услуга на Василев, извършена преди няколко месеца. Тепърва криминалисти ще изясняват дали по време на скандала е станало въпрос за допълнително заплащане.

Според работещи в сградата се чули два изстрела. Служителите в офисите веднага хукнали да видят какво е станало. Жена попаднала на 79-годишния мъж, чиято глава била цялата в кръв. Тя се опитала да му окаже първа помощ, когато станало ясно, че той е застрелял геодезиста. Тогава двама млади мъже го задържали до идването на полицията. По първоначални данни той е бивш военен. Не е ясно дали оръжието му е законно.

Към 17, 25 ч той бе качен на линейка. Главата му бе превързана, а по тила му имаше кръв. Той бе бос и увит в одеяло, преди да бъде откаран в болница. До редакционното приключване на броя от полицията не бе съобщено от какво е раната по главата на стрелеца. Криминалисти ще изясняват дали е имало престрелка между жертвата и клиента му. Според друга версия е имало сбиване, преди 79-годишният мъж да извади оръжието си. Проверява се и дали възрастният мъж не се е опитал да се самоубие, след като осъзнал какво е сторил. За да се изяснят всички детайли около убийството, полицаите иззеха записи от охранителните камери в сградата.

Убитият Александър Василев е сред известните имена сред геодезистите. Колегите му вчера бяха шокирани от убийството. Преди години той бил служител към “Главпроект”. После започнал да работи сам. Вчера не стана ясно каква услуга е предизвикала саморазправата. По принцип геодезистите работят по определяне на границите и площта на терени във или извън населени места. Старата дума за тяхната професия е “земемер”. Често те са наемани при делби на ниви или дворове между роднини, назначавани са и като вещи лица по дела за спорни граници, за определяне на дялове на наследници на земеделски имоти и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право