Младеж открит обесен в Русе

Младеж се обеси в Русе. Трупът е открит към 6,40 ч. сутринта във вторник на ул. "Крайбрежна", до моста на жп линията между бившия "Локомотивен и вагонен завод" и "Хлебна мая", съобщиха от полицията. За ужасяващата гледка на тел. 112 алармирали случайни минувачи.

При първоначалия оглед не са открити следи от насилие. Самоличността на обесения, който е на около 30 г., и причините да посегне на живота си се изясняват.

Община Русе да кандидатства с проект, чрез който да се възстанови закритият телефон на доверието, настоя председателят на Областния комитет на БЧК в крайдунавския град д-р Руденко Йорданов пред областната комисия по здравеопазване. Т.нар. "горещ телефон" е открит през 1982 г. и спира след Десети ноември. От местния бюджет не могат да покрият издръжката му, включително и за възнаграждения на специалисти.

Д-р Йорданов смята, че телефонът на доверието може да намали случаите на самоубийства и психични разстройства в региона. 22 от общо 82 опита за самоубийства м.г. са с фатален край, обясни зам.директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Никола Събев. През последните 10 г. в региона се отчитат средно по 100 посегателства на личния живот годишно, предимно чрез отравяне с медикаменти, обесване и скок от високо. 75,5% от регистрираните случаи са в градовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони