Екатерина Захариева: Честит професионален празник на българските дипломати

Брюксел към държавите от ЕС: Гответе се за провал на преговорите по Брекзит

57 непълнолетни родилки в Шуменско С 10% намаля раждаемостта

Щети за 7 млн. лева са нанесли пороите в Монтана Местната управа иска от правителството средства за ремонти

Шефът на КЕВР Иван Иванов за спряната сделка с ЧЕЗ: Нямам никакви притеснения

ГЕРБ поискаха президентът да докаже, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

Инерком: Изненадани сме от решението на КЗК

Топлофикация София и Булгаргаз се споразумяха за дълговете на общинското дружество

Над 20 пациенти изследвани с най-новия томограф в Търновско

73-годишен мъж изчезна в морето

Хванаха след гонитба три хлапета, откраднали и върнали автомобил

Министър Петкова за спряната сделка с ЧЕЗ: Държавата си е на мястото

Министър Петкова: Лъжа е твърдението на президента, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

15 тона негодни храни от месец чакат унищожаване

Парламентът на Македония прие Декларацията за членство в НАТО

Лиляна Павлова за концесионерите на плажа: Длъжни са да осигурят безплатен достъп до морския бряг

Концесионерите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова на пресконференция за представяне на резултатите от проверките за спазване на изискванията на закона за устройство на Черноморското крайбрежие по отношение управлението на плажните ивици, съобщи „Фокус“.

Министър Павлова обясни, че те имат задължение да осигурят медицинска помощ, течаща вода на всеки плаж и достъп до тоалетни. „Задълженията им са да не събират входни такси за морския плаж. Става въпрос за пешеходен достъп. Трябва да осигуряват табели къде е свободната и къде е платената зона и всички цени да са написани“, подчерта Павлова.

И се закани, че започват изненадващи проверки на плажовете“. „Геодезисти правят замерване на всички плажове, предстои довършване. Започваме изненадващи проверки на плажовете. В момента сме изготвили и връчили нарушенията до всички“, заяви Павлова. Тя обясни, че е даден срок за коригиране на нарушенията на концесионерите. Павлова посочи, че като втора стъпка при неотстраняване на нарушенията ще последват санкции, а като трета стъпка ще бъдат прекратени договорите.

„Направили сме извадка на това какви са цените на принадлежностите на плажовете, каквито са ни представени до момента и на нас. Най-скъпо в момента по данни на нашите проверки е в курортите Св. Константин и Елена и Св. Илия. Най-евтино е на къмпинг Китен, където чадър и 2 шезлонга струват 10 лева. Имаме детайлна информация“, заяви Павлова. Тя обясни, че средните цени за чадъри и шезлонги са между 3 и 8 лева.

Във връзка с обявените цени от концесионерите, които се предоставят до МРРБ Павлова подчерта: „Тази информация ние ще я качим на нашия, за да знаят всички плажуващи какви са цените. Ако има проблеми имаме e-mail за жалби, свързани с всички тези нарушения и изисквания. На разположение сме да извършваме проверки“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.