Кметът на Варна посрещна Силви Вартан на летището

Арестуваха 40-годишен за хулигански действия и агресия срещу полицаи

Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Изслушват убиец по негова молба в Стара Загора

Заседание за предварително изслушване за съкратено съдебно следствие ще има днес в Окръжен съд Стара Загора. Той е поискано от 45-годишният Огнян Петков, който е обвинен, заедно със съпругата си 32-годишната Галя Петкова, за грабеж придружен с убийството на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев, съобщи “Топ Новини”.

Окръжна прокуратура Стара Загора вече внесе в съда обвинителен акт с искане за доживотен затвор за двамата съпрузи, които бяха задържани на 14 декември м.г. Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили дистрибутора.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление. Двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си. Разпитани са и множество свидетели.

Според прокуратурата убийството и грабежът са извършени на 10 декември м.г. От Кънчев съпрузите взели 8600 лв., мъжка чантичка с документи и мобилен телефон. Убийството е извършено с пистолет „Зауер 1930”, модел „Бехерден” и нож с дължина на острието 10-12 см.

Сега на предварителното изслушване Огнян Петков ще трябва да даде съгласие да не се провежда повече разпити на свидетели и вещи лица. Може да признае изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тях. Самопризнанието на подсъдимия обаче не означава край на процеса. То ще се ползва при постановяването на присъдата, но необходимо условие за това е обявяването му от съда. Ако съдът приеме самопризнанията на Петков, той наказанието му ще се редуцира.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.