Изслушват убиец по негова молба в Стара Загора

Заседание за предварително изслушване за съкратено съдебно следствие ще има днес в Окръжен съд Стара Загора. Той е поискано от 45-годишният Огнян Петков, който е обвинен, заедно със съпругата си 32-годишната Галя Петкова, за грабеж придружен с убийството на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев, съобщи "Топ Новини".

Окръжна прокуратура Стара Загора вече внесе в съда обвинителен акт с искане за доживотен затвор за двамата съпрузи, които бяха задържани на 14 декември м.г. Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили дистрибутора.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление. Двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си. Разпитани са и множество свидетели.

Според прокуратурата убийството и грабежът са извършени на 10 декември м.г. От Кънчев съпрузите взели 8600 лв., мъжка чантичка с документи и мобилен телефон. Убийството е извършено с пистолет „Зауер 1930”, модел „Бехерден” и нож с дължина на острието 10-12 см.

Сега на предварителното изслушване Огнян Петков ще трябва да даде съгласие да не се провежда повече разпити на свидетели и вещи лица. Може да признае изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тях. Самопризнанието на подсъдимия обаче не означава край на процеса. То ще се ползва при постановяването на присъдата, но необходимо условие за това е обявяването му от съда. Ако съдът приеме самопризнанията на Петков, той наказанието му ще се редуцира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони