​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

Откриха 59 нелегални мигранти в откраднат български камион в Гърция Платили по 1500 евро на човек, за да бъдат закарани до Солун

Един от осъдените за смъртта на Чората – Мирослав Писов, се предаде доброволно в полицията в Благоевград

Имперският руски балет представя “Лебедово езеро” на “Сцена на вековете” в Търново Седем впечатляващи заглавия са включени в афиша на престижния класически фестивал под звездите на хълма Царевец

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ представя: ЖИЛИЩЕН КОМЛЕКС „СВ. КИПРИЯН И ЮСТИНА”, КЪДЕТО ВИТОША ГАЛИ ОЧИТЕ

Екокомплексът на ул. “Свети Киприян” има неоспоримо предимство и пред най-луксозните сгради в София – великолепна гледка към Витоша. Това, което не се вижда, но се усеща с всяко вдишване, е изключително здравословният микроклимат.
В неудържимо разрастващата се столица се създава архитектурен ансамбъл, който подобрява инфраструктурата, допринася за отличния екологичен баланс, разхубавява средата.
Когато критериите на клиентите относно всеки аспект на желания дом основателно се завишават, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД предвижда още по-високите изисквания на бъдещето и ги удовлетворява. Този проект е проверка и на една от най-наложителните способности на архитекта днес – да допринася за екологичния баланс в зоната на дейността си и в града като цяло.

Местоположението на този екопроект е до завоя на ул.“Свети Киприян” в „Младост 2”, като сградите от комплекса са разположени сред обширна зелена прилежаща паркова зона /собствен парк/, чиято площ граничи в долната си част, чрез малка рекичка със зелената територия на отдавна предвидения обществен парк на кв. „Младост 2”. Зеленият пояс на жилищния комплекс естествено прелива в парковата зелена зона. Мястото има предимства, непритежавани и от най-луксозните сгради в София – уникална гледка към Витоша, изключително здравословен микроклимат и отлична жизнена среда. Според новия Устройствен план за района, след нашите сгради от към парковата зона не е предвидено и няма да има бъдещо строителство, така че няма предпоставки в бъдеще нещо да закрие прекрасната панорамна гледка към парка и планината. Гаранцията за здравословен микроклимат идва и от доклад, съставен от еколози към БАН, в който са включени изследванията на замърсеността на въздуха в различните точки на София, като в него е отбелязано наличие на непрекъснати въздушни течения, гарантиращи най-чистия въздух.
Много важна предпоставка за бъдещето развитие на района е близостта до изграждащата се в момента метростанция, което косвено ще намали трафика. Заради обширната си територия, проектът има шанса да окаже значително въздействие върху средата, не само естетическо, но и екологично.

„АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД ПОДХОЖДА КЪМ ЕКОКОМПЛЕКС „СВ. СВ. КИПРИЯН И ЮСТИНА” СЪС СЪЗНАНИЕТО, ЧЕ ТАМ, КЪДЕТО ПРИРОДАТА Е БИЛА НАЙ-БЛАГОСКЛОННА, ЧОВЕШКАТА НАМЕСА ТРЯБВА ДА Е НАЙ-ПРЕМЕРЕНА. ЗАТОВА И ПОВЕЧЕ ОТ 50% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА КОМПЛЕКСА Е ПЛАНИРАНО ДА БЪДЕ ОЗЕЛЕНЕНА ПАРКОВА СРЕДА.
Комплексът се изпълнява на няколко етапа, като първият, вторият и третият етап са вече завършени и в момента тече изпълнението на последния етап.

Последният и завършващ етап от екокомплекс “СВ. СВ. КИПРИЯН И ЮСТИНА“ е най-новата жилищна сграда „СВ. ЮСТИНА”, състояща се от три секции, разположени изцяло сред зелената паркова зона на комплекса. Всички апартаменти в тази най-нова сграда са ориентирани към зеленината на парка и са с панорамна гледка към Витоша. Предвижда се продължение и разширение на прилежащата паркова среда около сградите и доразвиване на изградената алейна мрежа.
В сграда „СВ. ЮСТИНА”, са проектирани 60 апартамента – просторни и изключително функционални 3-стайни и 4-стайни апартаменти, с възможност за гъвкава планировка на пространствата, съобразно желанията на конкретния клиент. Предвидени са и два по-малки типа апартаменти – компактен 3-стаен и 2-стаен.
Проектираните по-големи апартаменти са с предвидено място за камина в дневните, светлинни куполи /на последните етажни нива/ и прекрасни панорамни тераси или дворчета към парка. Апартаментите са с отлично решени функционални схеми, с безпогрешен архитектурен усет за усвояване на пространството. Там, където е възможно, кухните са проектирани в самостоятелно помещение, но е възможно и обединяването им с дневната в едно общо пространство; повечето от спалните имат лична баня с тоалетна и обособени дрешници.
Към апартаментите, разположени на най-ниските етажни нива, са предвидени просторни озеленени веранди, отделени с ажурна ограда – с кътове за сядане и опция за барбекю. Тези своеобразни дворчета граничат с терена и парковата зона и създават усещането за къща със собствен двор.
И в този етап, с всеки квадратен сантиметър, проектът напомя за мотото на комплекса:

„ЗЕЛЕНА СРЕДА ЗА ДОМА И ГРАДА“!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.