Осъдиха на три години затвор мъж на метадон, причинил катастрофа с един убит

30-годишен мъж, причинил катастрофа, при която е загинал човек, а друг е пострадал, бе изправен пред Темида в края на миналата седмица. По време на произшествието Емил К. бил под въздействие на метадон, съобщи "Марица". Мъжът участвал в програма за лечение на зависимости. Възможно е да не е съобразил влиянието на заместителя върху шофьорските си възможности.

На 22 януари тази година пътувал с БМВ от Пазарджик за Огняново. Според официалната информация от полицията се е движел с несъобразена скорост. Изгубил контрол над колата, която навлязла в насрещното движение и се ударила в идващ отсреща камион, а след това се обърнала няколко пъти в полето край пътя.

Загиналият на място П.Н., също на 30 години, от Пазарджик, е пътувал в лекия автомобил до подсъдимия, а самият той пострадал и бил приет в Областната болница.

Магистратите присъдиха 3 години лишаване от свобода при петгодишен изпитателен срок. За следващите 6 години е отнето правото на Емил да шофира. Той може да обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право