200 лева глоба и пробация за пенсионер, псувал и заплашвал с убийство съсед

Пенсионер от бобовдолското село Коркина беше осъден на пробация и 200 лв. глоба за псувни и закани за саморазправа, съобщава struma.bg.

Състав на Кюстендилски окръжен съд под председателството на съдия Надя Георгиева призна за виновен 69-годишния вдовец Симеон Радев в това, че на 25.03.2015 год. е псувал Иван Соколов и съпругата му на майка, като ги е наричал „боклуци” и „нещастници”, с което е засегнал честта и достойнството им. Псувните са оценени на 500 лв. глоба, които Радев ще трябва да плати в полза на държавата.

По второто обвинение, с което Радев застава пред съда – закана, отправена чрез думите „ще ви запаля” и „ще ви накълцам на парчета”, 69-годишният мъж получи наказание пробация, като съдът комулира двете наказания и постанови по-тежкото – пробация, предвиждаща две срещи седмично с пробационен служител и регистрация в селото.

Възрастният мъж станал клиент на съда, след като на 25 март 2013 година, минавайки по една от улиците в село Коркина, се скарал със съседите си - Иван Соколов и съпругата му, тъй като преди няколко години правил остъкляване на терасата им, а те все забравяли да му платят за труда.

Случката се разиграла в ранния следобед, докато семейство Соколови работели в двора на къщата си. Заради хубавото време на скандала между Соколов и Радев имало доста свидетели, като двама от тях - Лазаров и Величков, се опитали да го потушат, а Величков направил забележка най-накрая да престанат с „тези техни разправии с тези пари”, тъй като на всички вече им било омръзнало да ги слушат. Иван Соколов дори тръгнал да излиза от двора си, за да потърси сметка на Радев за поведението му, но последният избягал и се прибрал в къщата си.

Впоследствие семейство Соколови уведомили за случая полицията в Бобов дол, а когато на място пристигнали представители на органите на реда, те били уведомени от Соколова, че съседът им от години ги тормози за пари, когато е в нетрезво състояние. Тогава той се заяждал с тях и ги обиждал.

Първоначално делото се гледало в Районен съд – Дупница, откъдето постановили оправдателни присъди и по двете обвинения, с мотива, че са недоказани.

След като обидените сем. Соколови обжалвали оправдателната присъда в КОС, троен състав определил, че пенсионерът Радев ще трябва да се среща с пробационен служител в продължение на половин година, а и трябва да плати 200 лв. на сем. Соколови за нанесените им неимуществени вреди.

По време на делото обаче така и не стана ясно Соколови дължат ли пари на Радев за свършената от него работа, коментираха адвокатите по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право