Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Цачева отряза надзирателите за 20% увеличение на заплатите Ще се търсят възможности в бюджета за следващата година

Историята за мезе С торта „Опълченците на Шипка” се отчете президентството преди 10 години

Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

ЕС: Македония е готова за втора фаза на Договора за стабилизиране и асоциация със съюза

Договорът от 15 април, който сложи край на политическата криза в Македония, е ключът за ускоряване на евроатлантическата й интеграция. Съветът на Европа смята, че страната е подготвена да пристъпи към втората фаза от Договора за стабилизиране и асоциация със съюза. Това се казва в съобщение на Съвета на Европейския съюз, разпространено след края на 12-та среща на Съвета за стабилизация и асоциация с Македония.

Съветът е разгледал и основните събития в страната през изминалия период от последната му среща през юни. Европейските представители са приветствали договора между лидерите на основните партии в Македония от 15 юли и призовават за бързото му прилагане с приоритет върху реформата на системата на върховенство на закона.

“Съветът отбелязва подготовката от страна на правителството… за плана за изпълнение на приоритетите за спешна реформа в областта на върховенството на закона, правосъдието, публичната администрация, медиите, изборните реформи, междуетническите отношения и икономическото управление”, се казва още в съобщението.

От Брюксел отново подчертаха и призива на ЕС за цялостно и независимо разследване на всички твърдения, включително и тези за потенциални престъпления, станали известни чрез подслушване, като се спазват основните принципи за независимост на прокуратурата и презумпцията за невинност.

“Съветът подчертава също същественото значение за регионалното сътрудничество и добросъседските отношения. Съветът приветства продължаващото активно участие на страната в регионалното сътрудничество”, пише в текста.

Официалното съобщение повтаря и “предложението на Европейската комисия от октомври 2009 г. за преминаване във втора фаза от Споразумението за стабилизация и асоцииране на Македония, но потвърждава, че решението за предложението остава на Съвета на ЕС”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.