Цветанов оптимист, че промените в Конституцията ще бъдат подкрепени от 160 депутати

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е оптимист, че промените в Конституцията в петък ще бъдат подкрепени поне от 160 народни представители, съобщи БНР. Цветанов заяви, че разговорите с останалите политически сили продължават за осигуряване на подкрепа.

Цветан Цветанов, който заедно с още депутати от ГЕРБ е сред вносителите на целия пакет от конституционни промени, обяви, че в търсенето на подкрепа няма да се правят компромиси единствено с предложението за разделянето на ВСС на съдийска и прокурорска квота и увеличаване на правомощията на съдебния инспекторат.

На въпрос за позицията му за явното гласуване във ВСС, която също е описана в предложените промени в конституцията, Цветанов заяви, че не би искал да казва личната си позиция, за да не създава проблеми в продължаващите консултации. Иначе отрече ДПС да извива ръцете на ГЕРБ, както и по време на срещите в парламента, на които твърди, че е присъствал, да се договарят постове срещу конституционна подкрепа.

Бившият вътрешен министър коментира темата пред една от съдебните зали, минути след края на първото заседание по делото му за престъпления срещу правосъдието. То за втори път се гледа в Софийския апелативен съд, след като ВКС отмени четирите му години затвор с мотиви, че те са постановени от предубеден съдебен състав. Днес беше разпитан бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Делото ще продължи на 14 септември с разпит на още свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини