Вкараха в изолатор майка и двете ѝ дъщери , барикадирали се 4 месеца в жилището си

Полиция изведе три жени от апартамента им в ж.к. „Дъбника“ във Враца, защото представляват опасност за себе си и околните, научи „Конкурент“.

Униформените нахлуха в жилището на сестрите Пепа и Дияна Илиеви и майка им в петък, след сигнал до прокуратурата от страна на съседи. Трите жени не са излизали от него почти 4 месеца. През това време са правили опити да режат вените си колективно. През последните три седмици са се „хранили“ единствено с вода със сол.

Историята започнала през март, когато техен роднина поискал да му прехвърлят своите дялове от апартамента в блок № 8. Тогава те изпаднали в крайни емоции на страх и паника и постепенно стигнали до шизофрения и остра параноя. Дни преди да бъдат изведени от дома им, репортер се свързал с тях. Жените разказали, че се страхуват, тъй като въпросният чичо бил влиятелен и щял да ги направи проститутки, ако отворят вратата.

Жените през сълзи разказали, че са се барикадирали, защото полицията не е полиция, а униформените са наемници на чичото. Тъй като двете около 40-годишни сестри спрели да работят, а и се затворили и нямало как да взимат пенсията на майка си, започнали да молят съседите да им носят ядене. Някои им купували от време на време някаква храна, която жените изтегляли с въженце. По време на разговора с репортера, те няколко пъти заплашили, че ще се самоубият и непрекъснато крещяли една на друга: „Стой далече от вратата“.

Жените не са отваряли на полицията, когато няколко пъти е идвала у тях. Според тях съседите им били подкупени да ги смятат за луди.

За трите седмици, в които никой не им давал храна, жените заприличали на скелети. Когато полицията пристигнала, за да ги изведе, настъпил истински екшън. Трите пищели и викали, заплашвали, че ще се самоубият. Не повярвали, че униформените са истински полицаи. Наложило се да бъдат успокоени с медикаменти.

Апартаментът бил във фрапиращо състояние. Освен, че бил разхвърлян, в него нямало ток и вода. Разнасяла се смрад. Неизхвърляни с месеци боклуци имало във всеки ъгъл и разпилени дрехи покривали пода. От шефа на центъра за психично здраве във Враца д-р Надя Иванова обяснил, че жените са настанени в изолатора на здравното заведение.

Предстои да бъде образувано дело и магистратите от районния съд да разпоредят дали да бъдат изпратени принудително за лечение в клиника. Колко месеца ще продължи то, също зависи от решението на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони