Корнелия Нинова: Ние сме за пазарна икономика – България да закупи ЧЕЗ за 320 млн. евро

Цветанов: Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ

Двама души са арестувани заради трафик на 10 кг кокаин в София

Варненската среща ЕС-Турция е под въпрос

Д-р Куин Лечителката се снима за “Плейбой”

Албания и Македония ще започнат преговори за присъединяване към ЕС

Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Емил, убил жена си Керанка, търсил съжаление с изявите си пред телевизиите

Апелативният съд във Варна изцяло потвърди 25-годишната присъда на Емил Скорчев, убил умишлено и по особено мъчителен начин 28-годишната си съпруга Керанка през септември м. г. Това съобщи “Петел”. През април при условията на съкратено съдебно следствие окръжния съд присъди „доживотен затвор“ на Скорчев като редуцира с 1/3 наказанието до 25 г. затвор при първоначален строг режим. Изцяло се потвърждава и присъдената кръвнина в полза на майката на Керанка.

В началото на юли, въпреки подадената срещу присъдата жалба, Скорчев поиска от апелативните магистрати смъртна присъда. В мотивите, с които потвърждава наказанието на Скорчев съдът намира, че правните изводи на ВОС във връзка със жестокото убийство са обосновани и законосъобразни, съобщават от пресслужбата на Апелативен съд – Варна.

На 21 септември м.г. в околностите на с. Тополи Скорчев умишлено и по особено мъчителен начин е убил съпругата си Керанка. Жесток побой и 12 прободно прорезни рани с нож по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях – в сънната артерия, се оказал смъртоносен за младата жена. Но докато мъжът нанасял удари с ножа по тялото й, Керанка осъзнавала случващото се с нея, изпитвайки извънредни мъки и страдания.
И втората съдебна инстанция цени двете заключения на изготвените психиатрични експертизи, според които Скорчев е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той не страда от психично заболяване в тесния смисъл на думата и може да носи наказателна отговорност. Преценявайки емоционално-агресивните изблици на подсъдимия – от необоснована агресия до опити за самоубийство, в това число и в съдебно заседание пред състава на Апелативен съд Варна, съобразявайки заключението на комплексната експертиза, съдът преценява, че не следва да проявява по–голямо снизхождение при определяне на наказанието.

Както агресията на Скорчев, така и опитите за самоубийство са проекция на съзнателни и обмислено взети решения, основани на чувството за вина, а демонстративният им характер целят единствено себеоневиняване, съчувствие и подсигуряване на по-приемлив режим в затвора.

Промяната в позицията му, че не желае да се намалява наложеното вече наказание, а да му бъде наложена смъртна присъда се преценява от Варненския апелативен съд като абсолютно несъстоятелно и не подлежащо на коментар.
Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 15 дневен срок пред ВКС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.