Глобяват 10 000 лева туроператора, изоставил деца в Испания

Проверката на туроператора, който организира екскурзията на българските ученици в Испания, е приключила и има съставен и връчен акт за установени нарушения.

Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред БНР. На туроператора ще бъде наложена максималната възможна в този случай санкция от 10 000 лв. „Смятам, че бяхме доста полезни, за да бъдат осигурени резервации на нощувките, всичко да е наред с транспорта, родителите да са спокойни и да се стигне до тази положителна развръзка”, твърди Маргаритов.

В последните месеци расте броят на проверките, а броят на нарушенията, макар и с малко, да намалява, твърди той. Заради липса на категоризация временно са затворени около 20 туристически обекта по Черноморието, предимно заведения. Още толкова заповеди са издадени за временно спиране на атракциони и различни съоръжения, разположени в аквапаркове и увеселителни обекти в страната.

Оплакванията в приемните на КЗП по морето са свързани предимно с липса на съществена информация относно експлоатацията на различни съоръжения, които са на разположение на туристите на плажа. По всички постъпили сигнали се извършват проверки и за констатираните нарушения се налагат санкции.

От началото на сезона са извършени около 2000 проверки в туристически обекти, при които са съставени актове за около 170 нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини