Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Глобяват 10 000 лева туроператора, изоставил деца в Испания

Проверката на туроператора, който организира екскурзията на българските ученици в Испания, е приключила и има съставен и връчен акт за установени нарушения.

Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред БНР. На туроператора ще бъде наложена максималната възможна в този случай санкция от 10 000 лв. „Смятам, че бяхме доста полезни, за да бъдат осигурени резервации на нощувките, всичко да е наред с транспорта, родителите да са спокойни и да се стигне до тази положителна развръзка”, твърди Маргаритов.

В последните месеци расте броят на проверките, а броят на нарушенията, макар и с малко, да намалява, твърди той. Заради липса на категоризация временно са затворени около 20 туристически обекта по Черноморието, предимно заведения. Още толкова заповеди са издадени за временно спиране на атракциони и различни съоръжения, разположени в аквапаркове и увеселителни обекти в страната.

Оплакванията в приемните на КЗП по морето са свързани предимно с липса на съществена информация относно експлоатацията на различни съоръжения, които са на разположение на туристите на плажа. По всички постъпили сигнали се извършват проверки и за констатираните нарушения се налагат санкции.

От началото на сезона са извършени около 2000 проверки в туристически обекти, при които са съставени актове за около 170 нарушения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.