Майката на пребитото 3-годишно дете се е прибрала в България

Майката на 3-годишното дете, което бе прието в "Пирогов" след побой, се е прибрала в България веднага, след като е била уведомена за случилото се. Познавала е само едно от момчетата, пребили детето ѝ, съобщи БНР. 

Както по-рано съобщихме, майката Невена Василева работи като цигулар на на скандинавски пасажерски кораб. Затова тя наела 18-годишните Александър Донков и Патрик Първев да се грижат за малкия Христо. Момченцето е жертва на двамата младежи. Те ще бъдат обвинени в опит за убийството на тригодишния Христо от София.

Припомняме, че детето беше прието в "Пирогов" след побой в столичния квартал "Зона Б19". То е докарано в болницата в коматозно състояние, с тежки травми и с опасност за живота.

"Детето има голям кръвоизлив в мозъка, а по крайниците, по лицето и по врата са установени и стари синини. Екипът констатира, че детето има хематоми, които са нови, и такива, които са от предишен период от време", съобщи директорът на пресцентъра на "Пирогов" Мария Порайзова пред "Хоризонт".

Освен голям кръвоизлив на главата, детето има множество травми по крайниците, лицето и шията.

Има контузии и компресия на мозъка заради голямо количество кръв, която притиска мозъка. Детето е оперирано по спешност през нощта. В момента е настанено в реанимация. Състоянието му е много тежко.

Близки до разследването разказаха, че Христо е бил заливан от младежите с вода като наказание. Бил е душен и ритан. От няколко дни момченцето отказвало и да яде. В понеделник то изпаднало в тежко състояние и момчетата извикали съседите за помощ.

Заподозрените за тежкото престъпление ще бъдат обвинени в опит за убийство на малолетно дете, съобщиха от прокуратурата. От държавното обвинение ще поискат Александър и Патрик да останат в ареста за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини