Божинов - дебеличък, но продължава в Европа

Валери Божинов е дебеличък, призна треньорът на „Партизан“ Ивица Драгутинович. „За нас обаче е идеален - каза наставникът. - Има няколко излишни килограма и трябва да се погрижим за тях. Мисля, че Божинов може да даде много на „Партизан“ през новия сезон.“

Българският нападател започна като титуляр, а „гробарите“ сразиха за втори път грузинския „Дила Гори“ - 2:0 в квалификациите на Шампионската лига. Божинов игра до 68-ата минута. Головете вкараха Дарко Брасанац в 37-ата и Абубакар Умароу в 64-тата. След попаденията логично треньорът даде почивка на Божинов. В първия мач „Партизан“ доста по-трудно се справи на свой терен и с късен гол спечели с 1:0.

Другият българин при „гробарите“ - Иван Бандаловски, не игра и в двата двубоя. Не попадна дори и в групата. Вероятно става въпрос за контузия, тъй като през миналия сезон защитникът бе твърд титуляр.

В следващия кръг се задава люто балканско дерби в третата квалификация на Шампионската лига. Жребият събра „Партизан“ и „Стяуа“. В сряда румънците трябва да бранят на свой терен преднината от 2:0, която спечелиха преди седмица като гост срещу словашкия „Тренчин“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят