Четирима в Кюстендилско психясаха в жегите

Жегите обострили страдащи от депресиите и психозите, а четирима психясали напълно и са приети за лечение в съответните за това болнични места, казаха от спешното в Кюстендил.

Възрастна жена крещяла от терасата в Бобов дол и плашела, че ще скочи, докато извиканият на място екип на "Бърза помощ" не я свалил и транспортирал до психиатрията в областния град след предварителни успокоителни инжекции. Младо момиче в Кюстендил също не понесло горещините, близките и се обадили на тел.112 за неадекватно поведение и се наложило да бъде настанено в психиатричното отделение.

8 души колабирали на улицата в региона последните дни, последният случай е от Дупница, казаха от спешното.

Oбщината в Дупница раздава около 1 500 бутилки дневно минерална вода в два пункта в центъра на града. Кметът инж.Методи Чимев /ГЕРБ/ наредил всички обществени чешми да се приведат в изправност и да текат, за да могат минувачите да се разхлаждат. В сила е забрана за ползване на питейна вода за напояване - вече има глобени с по 50 лева 4 нарушители. Температурата в Кюстендил вчера "паднала" от 37,2 градуса в понеделник на 36 градуса вчера, казаха от регионалната метеорологична станция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони