Къде да учим за летец и авиационен техник?

КОЛЕЖ ПО ВЪЗДУШЕН ТРАНСПОРТ (КВТ) е създаден към Институт по въздушен транспорт (ИВТ) със заповед № РД 14-63/15.05.2012 г. на министъра на образованието и науката и е нов етап в развитието му. Единствено ИВТ обучава персонала на Lufthansa Technik Sofia.


Професии и сертификати:

В КВТ обучаваме по професии: „Авиационен техник“ и „Летец-пилот“.
По професия „Авиационен техник“ предлагаме обучение по специалностите:
Експлоатация и ремонт на летателни апарати, категория В1
• Експлоатация и ремонт на електронно-приборна авиационна техника, категория В2.

Продължителността на обучението по професиите е 2 години - редовна (дневна) и задочна форми на обучение. Завършилите получават професионална квалификация и европейски сертификати за провоспособност за авиомеханик, категория В1 или авионикс, категория В2 и летец-пилот за гражданската авиация. Учебната практика на авиотехниците се провежда в 4 единствени за България учебни работилници, на ИВТ, оборудвани съгласно изискванията на Lufthansa Technik Sofia и производствена практика в ОТО, лицензирана от ГД „ГВА“. Практическите умения в хода на обучението по учебна практика се придобиват в работилниците по:
• електро- и радиоелектронно оборудване;
• механична работа по системите на самолета;
• механична работа с пълен комплект машини и оборудване, необходими за ремонт на конструкцията на самолета;
• стандартни практики в техническото обслужване.

Летателното обучение за професия летец-пилот се провежда в утвърдена на пазара и лицензирана от ГД „ГВА“ организация за летателно обучение.

Програмите са изготвени в съответствие с българското и европейското законодателство (Регламенти на ЕС) и с най-добрите практики в авиационната индустрия. Преподавателите в Колежа са изявени и утвърдени в своята област професионалисти с многогодишен опит и с богат практически опит в бази на световни лидери по техническо обслужване и летене в САЩ, Канада и Европа.

Реализацията: в авиокомпании в Европа и други части на света, без да е необходимо да доказват своята квалификация. Особен интерес към завършилите за назначаване на работа проявява Lufthansa Technik Sofia. Фирмата ще приеме на работа успешно завършилите и положили успешно входящия тест, колежани- техници.

Изискванията към обучаемите: завършено средно образование; минимална възраст - 18 години, с диплома за средно образование; познания по английски език; медицинско удостоверение от личния лекар за техници и от медицинската служба за пилоти; прием по документи.

Важнo: oбучението на техниците е съвместимо с обучението във Висше училище по телекомуникации и пощи, София. Завършилите обучението освен придобита професионална квалификация могат да придобият и висше образование, бакалавър и магистър.

За повече информация: www. kvt.bg;

гр. София, Аерогара София, бул. „Брюксел“ 1, ИВТ

тел. +359 2 942 4132; +359 2 942 4125; +359 882 603 69

е-mail: [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование