Живакът удари 41 градуса в Сандански, в Пловдив - 37 градуса

Днес най-горещо беше в Сандански, Пазарджик и Пловдив, като в Сандански термометрите показаха горещите 41 градуса, а към 18 ч. температурата там е 38 градуса, съобщава БГНЕС.

В Пазарджик и Пловдив беше с цели 4 градуса по-малко - 37 градуса.

Температурите в страната към 18 ч. все още са доста високи - 35 градуса показват термометрите в Русе, Хасково, Плевен. По Черноморието е по-прохладно, температурите са от 27 до 30 градуса.

Най-прохладните температури днес бяха по върховете - на връх Мусала е най-приятно - там живакът показа максимална температура 12 градуса. На връх Ботев измерената температура е 13 градуса, а на Черни връх 15 градуса.

За утре над страната отново е обявен жълт код за опасно горещо време. Все пак България и Румъния са единствените държави на Балканите, където е обявена най-ниската степен за опасно високи температури.

Над Западните Балкани за пореден ден е обявен червен код за изключително горещо време. В утрешния ден оранжев код е обявен за цяла Сърбия поради много високи температури, а червеният код се отнася за Босна и Херцеговина, Хърватия и Унгария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето