Шампион по ски на Австрия и сестричката му видяха скинари да пребиват дядо им в Борисовата градина (обзор)

Младежи с нацистки татуировки пребиха жестоко възрастен мъж близо до стадион “Българска армия” в Борисовата градина. Нападението срещу 67-годишния Красимир Иванов е било извършено в петък привечер пред очите на двете му внучета - момче на 11 години и момиченце на 7 години. Това разказа пред “Труд” бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който е адвокат на пострадалия.

На 17 юли Красимир Иванов бил с внуците си на пързалките близо до кафенето на ЦСКА, вляво от входа на стадиона. Докато се занимавал с момиченцето, момчето било обградено от петима скинари. То имало току-що сменена превръзка на крака заради рана. Бабаитите го наричали “циганче” и “мангалче”. Казвали му, че нарочно си е сложило бинта, за да проси, и го карали да свали превръзката. Единият бил гол до кръста и имал татуиран надпис Blood and Honour - “Кръв и чест”. Това е името на неонацистка мрежа, забранена в някои европейски страни като Германия и Испания.

Възрастният Иванов се спуснал да защити внука. Бил съборен на земята, удрян и ритан. Намесил се човек от кафенето на ЦСКА и прогонил биячите. Дядото и внучетата си тръгнали, но не изминали и 20 метра, когато били застигнати от неонацистите. С един удар в лицето очилата на Иванов се пръснали в очите му и той изгубил съзнание. Свестил се по-късно чак на площад “Журналист”, на около 200 метра от Борисовата градина. Пребитият бил откаран в болница и опериран по спешност, защото имало опасност да изгуби едното си око.

Адвокатът: Не са ни викали за разпознаване

“По жалбата ни работи ІV столично РПУ. Не сме уведомени за следствените действия по нея. До момента клиентът ми не е бил викан за разпознавания”, каза вчера пред “Труд” адвокат Емануил Йорданов.

Семейството е с български етнически произход. Внуците на Красимир Иванов са уплашени, момиченцето не иска да излиза от дома си. Децата и техните родители живеят в Австрия. Обвиненото, че проси момче учи в частно училище, занимава се активно със спорт и е шампион на Австрия по ски за своята възрастова категория.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право