Награди за футболист, спасил 8-годишно дете

24-годишният видински футболист Ангел Цолов, който преди дни спаси дете във водите на Дунав, получи благодарствен адрес, почетен плакет и парична награда от името на кмета Герго Гергов. Отличията бяха връчени от секретаря на общината Орлин Василев, който отиде на стадион "Г. Бенковски", за да поздрави футболиста за смелата му постъпка, съобщиха от кметството.

"Гордея се, че в нашия град живеят такива хора с големи сърца, изпълнени с милосърдие и готовност да помогнат в беда. Още повече се гордея заради това, че сте част от екипа на общинския футболен клуб", пише кметът и отправя пожелания към Ангел да запази своята доброта и човеколюбие.

Както писа "Труд", преди дни Ангел Цолов се хвърли във водите на Дунав и спаси 8-годишно момиченце. Детето било на надуваем дюшек, когато при силен порив на вятъра дюшекът с детето били отнесени от течението далеч навътре в реката.

За своя кураж и сърцатост Ангел получи писмена благодарност от началника на Районното полицейско управление в областния град.

Снимка - община Видин

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл