От 2 до 25 лева струва чадърът на морето

Наемът на чадър и шезлонг за един ден по нашето Черноморско крайбрежие това лято варира в широките граници между 2 и 25 лева. Това се разбра от ценоразпис, който регионалното министерство е изготвило покрай проверките на всички плажове за спазване на задълженията на концесионерите.

Списъкът е качен на сайта на ведомството. Той е чисто информативен и концесионерът може по всяко време да смени цената, тъй като тя и търговските условия за предлагането не се регулират, предупредиха от министерството.

Най-евтина е сянката в къмпинг „Китен“, се вижда от списъка. Там двама души могат да наемат чадър, два шезлонга и маса за общо 10 лв. На плажа „Кабакум юг“ чадърът също струва 2 лева на ден. Най-скъпо е на малкия плаж „Св. Илия“, който се намира в село Св. Влас - там еднодневният наем на чадър е 25 лева, а на шезлонг - 15 лева.

Това лято за първи път по нашето Черноморие се появи плаж, на който чадърът и шезлонгът са безплатни. Това е малкият каменист плаж на село Варвара, което се намира между Царево и Ахтопол. Някои концесионери предлагат само комплекти от 1 чадър и два шезлонга. На плажа „Черноморец изток“ например такъв комплект струва 40 лв., но на други места като например на „Св. Константин и Елена юг“ е 18 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика