Легендарният ван Ford Transit чества 50 години вярна служба към бизнеса по света

По случай юбилея новите Transit Courier & Connect – малките ванове на Ford – са на празнична цена в България

Популярният лекотоварен автомобил Ford Transit празнува 50-ия си юбилей през 2015 г. От слизането на първия автомобил от поточната линия в Лангли, Англия, на 9 август 1965 г., са произведени почти 8 милиона екземпляра от по-големите Transit и Transit Custom, тъй като Transit порасна от един модел до цяла гама лекотоварни автомобили с тази марка. Паркирани един зад друг, всички произведени през изминалите 50 години Transit-и биха обиколили земното кълбо. Средно, на всеки 3 минути от създаването му досега, клиентите са купували по един нов Transit. За 50 г. моделът еволюира с многообразие от версии и каросерии – от ванове и микробуси, през самосвали и кемпери, до извънредни единични екземпляри, задвижвани от Cosworth V8 двигател.

С принос от продажбите на по-малкия Transit Connect – над 1 милион бройки – и от компактния, изцяло нов Transit Courier, общото производство на всички модели Transit ще достигне 9 милиона през 2015 г. Повишеното търсене превърна Ford в най-популярната лекотоварна марка в Европа за първото тримесечие на 2015, с ръст в продажбите от 42% спрямо миналата година. Автомобилите Ford Transit играят значима роля в живота и в работата на милиони хора. От превозването на работници до строежа, през доставката на важни пратки, до бързото транспортиране на пациент до болницата – хората от цял свят разчитат на Ford Transit, за да свършат работата си.

Ford Transit е доказал легендарната си издръжливост в предизвикателните български условия и сега е по-добър от всякога. С половинвековния си опит в производството на ванове с водеща надеждност, Ford превърна Transit в самостоятелен бранд, синоним на върхови качество и работоспособност. Изцяло новото поколение лекотоварни автомобили – Courier, Connect, Custom и Transit – наследява и надгражда качествата на марката Ford Transit. Освен неоспоримите издръжливост, здравина и функционалност, новата гама на Ford от автомобили в помощ на бизнеса е с ултра ниски разходи за гориво и поддръжка, както и с по-висока остатъчна стойност при последваща продажба.
Най-малките ванове на Ford предлагат възможност за данъчен кредит, а по случай 50-годишния юбилей на Transit, те са с празнични, ексклузивни търговски условия.
Сега Transit Courier с 1.5-литров дизелов TDCi-двигател, 75 к.с. е от 190 лв. без ДДС на месец при 7-годишен лизинг, 30% първоначална вноска и 5% остатъчна стойност. В оборудването му са включени всички електронни системи за безопасност, интелигентно регенеративно зареждане на акумулатора, дневни светлини, тонирани стъкла, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ, Ford Easy Fuel система, предотвратяваща зареждането с грешно гориво, гумирано покритие на пода на кабината, осветление в товарното пространство, плътна преградна стена, халки за укрепване на товара (DIN 75410 съвместими) и др.

По-обемният от двата промоционални вана на Ford,Transit Connect с двигател 1.6 TDCi, 75 к.с. се предлага при месечна вноска от 258 лв. без ДДС, за 7-годишен лизинг, с 30% първоначална вноска и 5% остатъчна стойност. Оборудването включва всички електронни системи за безопасност, асистент за потегляне по наклон, спирачен асистент, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ, осветление в товарното пространство, цяла преградна стена, 6 куки за укрепване на товар, трип компютър, предни ел. стъкла, конзола за вещи над главите, дясна плъзгаща се товарна врата, отваряне на задните врати до 180°, тонирани стъкла, странични предпазни ленти, Ford Easy Fuel система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили