Синовете на юрист и бивш полицай, хванати с дрога, признаха вината си и искат споразумение

Двамата санданчани Боян Петров и Александър Димитров-Анджи признават вината си и са готови на сделка с прокуратурата. Но на първо време ще останат зад решетките в ареста в Благоевград до приключване на разследването. Това определи вчера окръжният съдия Росица Бункова, която одобри искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража” на двамата обвиняеми, съобщава struma.bg.
31-годишнният Боян Петров бе защитаван от бившия окръжен прокурор Ради Тодоров, като на делото присъства и неговият баща Борис Петров, известен в миналото антимафиот. Със защитата на Александър Димитров, чиято майка е юристка, се зае бившият съдия Илия Янев.

Той обаче бе ангажиран минути преди заседанието, поради което поиска половин час, за да се запознае с делото. Съдът му даде тази възможност и освободи служебния адвокат Теодор Тошев, който е присъствал на разпита на своя подзащитен пред дежурен окръжен съдия в събота вечер.

Пледоариите на адвокатите бяха идентични. Те акцентираха, че техните подзащитни признават вината си, искат да сключат споразумение, но имат малки деца, които се нуждаят от бащински грижи.

Боян Петров има петгодишна дъщеря от съжителството на семейни начала с жена от Стара Загора. От 1 месец детето било при него и той се занимавал с него от сутрин до вечер, обясни главната счетоводителка на фирмите му Ваклина Мангушева, която бе доведена като свидетел на делото.

Тя обясни, че Боян Петров управлява двете заведения в Сандански, в които работи персонал от 12 човека. Това беше използвано като коз от адвокат Р. Тодоров, който заяви, че ако Боян бъде задържан, заведенията ще затворят, а хората ще останат без работа.

Прокурор Райна Гундева заяви, че от събраните към момента доказателства е налице обоснованото предположение, че двамата са извършили престъплението, в което ги обвиняват. За Боян Петров имало оперативна информация в ОД на МВР - Благоевград, че от доста време се занимава с разпространение на наркотици.

На 18 юли в хода на полицейската операция в град Кресна е спрян за проверка„Ровър”, управляван от 46-годишния Димитър Бърдаров.

С него пътувал Александър Димитров, който при вида на полицаите изхвърлил на пода в колата плик с 60, 27 грама бял прах, който при полевия тест реагирал положително на кокаин.

При последвалите претърсвания в заведенията, стопанисвани от Боян Петров - кафене „Рая” и гръцки гирос в центъра на Сандански, са открити около 0,48 грама кокаин, 4,2 г хероин, 10 г кокаин и електронна везна.

В гаража са открити още около 269 г кокаин, около 4,72 г канабис, машина за вакуумиране и пликове. Барманът от кафе-аперитив „Рая“ Мартин Стоянов е свидетелствал срещу шефа си Боян Петров, като признал, че по негово разпореждане е давал наркотици, които били поставяни в различни вещи, на определени клиенти.

На 18 юли е дал кутия от кафе на Александър Димитров, който преди време е бил осъждан за наркотици. Двамата санданчани заявиха, че съжаляват за стореното, и поискаха по-леки мерки. Боян Петров каза, че не е съгласен, че е разпространявал наркотици. Съдия Росица Бункова счете, че има опасност да извършат друго престъпление и на този етап мястото им е в ареста. Определението подлежи на обжалване пред САС в тридневен срок.

„Лоши времена. За съжаление, го е правил. За какво му е това? Пари ли няма? Наскоро му прехвърлих заведенията да се занимава с тях”, каза бившият бопаджия Борис Петров. 30-годишният му син Боян е с висше образование по икономика, което е завършил в УНСС, и е неосъждан, което му дава шанс да се споразумее за по-лека присъда с прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони