“Лудогорец” се провали

Молдовският “Милсами” се оказа висока летва за “Лудогорец” - отборът от Разград се спъна още в първото си препятствие в квалификациите на Шампионската лига и сензационно отпадна от турнира с две загуби - 1:2 като гост в реванша и 0:1 като домакин преди седмица.

Три мача, три поражения за новия треньор Бруно Рибейро. Последното бе особено болезнено. Съперникът е очевидно от по-ниска класа, а на всичкото отгоре игра и с човек по-малко в последните двайсетина минути заради втория жълт картон на Андрей Кожокари. Преди година “Лудогорец” влезе в групите на Шампионската лига и игра достойно срещу колоси като “Реал” (Мадрид) и “Ливърпул”, а сега европейското приключение завърши още преди да е започнало.

След домакинската загуба “Лудогорец” се хвърли напред на препълненото стадионче на “Милсами” само с една трибуна за 2500 души и пред десетки фенове по околните сгради. Тимът от Разград бе близо до гола в 19-ата минута, когато вратарят Раду Миту изби удар с глава на Марселиньо. След това Кишада от “орлите” стреля опасно, но стражът закова топката в ръцете си. Вратарят капитулира в 27-ата минута, когато Марселиньо го изпревари и изведе в чиста позиция Вандерсон. Бразилецът не сбърка и отблизо скъса мрежата на домакините - 1:0.

Настана радост за “Лудогорец”, но твърде кратка. Прекалено бързо и лесно “Милсами” изравни. Още в следващата минута Кристиан Буд се откъсна и отправи удар, вратарят Владислав Стоянов отби, но Георге Андроник с глава довкара - 1:1. В 38-ата минута Вандерсон изпусна да се разпише за втори път сам срещу Миту. Молдовците удържаха натиска на “Лудогорец” и в началото на второто полувреме, след което започнаха да пазят резултата. В 72-рата “Милсами” остана с играч по-малко, но в 89-ата нанесе контраудар чрез гола за 2:1 на резервата Петре Рачу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ