Гърция трябва да приеме най-спорните закони до 6 август

Правителството на Гърция трябва да приеме до 6 август третия и най-тежък пакет от законодателни реформи – увеличение на пенсионната възраст и повишение на данъка за фермерите, съобщава ТАСС, като се позовава на източник от СИРИЗА.

"Нашите кредитори планират да завършат преговорите до 6 август, за да може да пуснат първия транш на 17 август. Това означава, че най-тежкият пакет от закони трябва да бъде приет до 6 август", казва източникът.

Съгласно исканията на кредиторите данъкът за гръцките фермери скача от 13% на 26%. Също така се отменят от част от дотациите за селскостопанските производители. Въвеждат се и по строги критерии за определяне на лицата, които могат да са професионални фермери и съответно могат за разчитат на някакви субсидии.

Очаква се тези законодателни промени да предизвикат сериозно вълнение в селскостопанските райони, където заради рязкото съкращение на доходите много семейства ще се окажат на границата на оцеляването.

Според близки до СИРИЗА целта на кабинета на Ципрас е предприеме крайно болезнените реформи в пенсионното законодателство преди депутатите да излязат в лятна почивка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят