Нелегални търговци въртят палачинки през нощта: Данъчни по плажовете в Слънчев бряг за касови бележки

Данъчни започнаха вчера проверка на плажовете в курорта Слънчев бряг за касови бележки. "Инспекцията ни е във връзка с промяна в Наредбата за отчитане и регистриране на продажбите с касови апарати", обясни Христо Узунов, главен експерт на НАП- Бургас.

Там, където до момента са давани билети, вече задължително се издават касови бележки. Става дума за отдаване на шезлонги, чадъри, морски атракции- скутери, водни колела, рикши, музеи в курортите и др. Проверката е установила, че търговците по плажа на Слънчев бряг разполагат с касови апарати и издават бележки. Според данъчните обаче трябва да има и граждански контрол, т.е. хората сами да си искат касовите бележки, ако не им дадат такива.

Съставили сме актове за нерагламентирана продажба на царевица по плажовете, съобщи също вчера д- р Георги Митев, шеф на Агенцията по храните в морския град. Валят сигнали за продажби на палачинки в Обзор, Приморско в обекти, които отварят след работно време и работят вечерта с цел да не бъдат спипани. Има и сигнали за заведения, издаващи касови бон, който не не съвпада с името на фирмата която е по регистрация на обекта. Във връзка с това ще бъдат извършени проверки съвместно с НАП и Икономическа полиция, каза д- р Митев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони