Галина Петкова не призна за убийството на дистрибутора

32-годишната Галина Петкова, която заедно със съпруга си Огнян Петков е обвинена в убийството на дистрибутора Кънчо Кънчев, не се призна за виновна и се отказа от съкратено съдебно следствие, съобщава starozagorci.com.За днес беше насрочено предварително изслушване, поискано от Огнян Петков, за да може делото да бъде гледано по съкратената процедура.

Делото ще се гледа по общия ред на 19 и 20 октомври.

Двамата са обвинени по чл.199 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийството. Прокуратурата иска доживотна присъда.

Припомняме, че тялото на Кънчев бе открито в нива на пътя между Първомай и Чирпан на 11 декември с десет прободни рани и една огнестрелна. Двамата съпрузи, които са във фактическа раздяла, бяха задържани на 14 декември.

Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили 35-годишния дистрибутор. До издирването му се стигна, след като бусът, с който зареждал магазини, бе намерен празен и отворена врата.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление.

Според прокуратурата убийството и грабежът са извършени на 10 декември миналата година. От Кънчев съпрузите взели 8600 лв, мъжка чантичка с документи и мобилен телефон.

Убийството е извършено с пистолет „Зауер 1930", модел „Бехерден" и нож с дължина на острието 10-12 см.

Двамата съпрузи били в развод и не живеели под един покрив. За тригодишната им дъщеря се грижи бабата.

Делото ще започне отново с разпити на десетки свидетели и изслушване на експертизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини