Масово крадат породисти кучета из Хасковско, изнасят ги за Турция

Кучешката мафия, която вилня миналия месец в Хасково, продължава да пакости в Свиленград, пише haskovo.net. Преди месец и половина неколцина хасковлии изплакаха, че неизвестни задигат домашните им любимци, все от скъпи породи, и заподозряха, че посегателствата са предимно върху палета с цел продажба в Турция, където се търгуват пет пъти по-скъпо отколкото на нашия пазар.

В Хасково дори имаше нападение посред бял ден в района на монумента Света Богородица, когато шестима нападнаха с нож собственик на Джак Ръсел териер и след заплаха му откраднаха лисичаря. В Свиленград обект на кражба станаха кученца от породата Мопс. Неизвестно лице е проникнало в къща на ул. „Божур” в града и е откраднало 1800 лева и 4 кученца на по 2 месеца. Малките Мопсове вървят на цена между 380 и 500 лв, като тя зависи колко породисто е кученцето.

Собствениците на изчезналите кучета са убедени, че са жертва на кучешката мафия. Само преди два месеца по сигнал на ловец от Ловната дружинка в Русалско, от която в продължение на 8 месеца изчезнаха 4 кучета, беше разбит канал за кражба на ловни кучета, действал в района на Хасково, Кърджали и Ардино. Тогава беше арестуван и Атанас Атанасов от Маджарово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони