Измериха 36 градуса в столичен автобус (Видео)

При температура навън от близо 36 градуса, в автобус на столичния градски транспорт въздухът също е нагрят до 36 градуса, съобщи Нова телевизия. От фирмата, който е концесионер на линия 204 твърдят, че нямат в договора си изискване да включват климатик при горещини.

Това потвърдиха и от „Столичен транспорт”. Оттам казаха, че ако прозорците са отворени, няма никакъв проблем, защото става дума за природна даденост. Едва около 200 от над 600 автобуса в столицата имат климатик, останалите са с отворени прозорци.

"Центърът за градска мобилност съвместно със Столична община вървят по една програма за интегриране на градския транспорт и там е заложена доставката на нови превозни средства, оборудвани с климатици", коментира Ангел Иванов, ръководител на Отдел "Координация, контрол и безопасност на движението".

Хората в автобуса, където бе измерена температурата смятат, че това е подигравка към тях, защото едва ли пътуване при тези условия е нещо приятно. Надеждата е общината да намери достатъчно пари, за да подмени всички по-стари автобуси с нови и климатизирани. Кога обаче ще стане това, никой не се ангажира да посочи. А дотогава ще пътуваме при африкански жеги, въпреки че билетчето не е поевтиняло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини